צלי בשר חגיגי

מחזירים לסיר את נתח הבשר ומניחים על הירקות. מוסיפים את השום החצוי, ענפי הסלרי, עלי דפנה וגרגרי פלפל אנגלי
חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, מציעה מתכון חגיגי כשלבשר מתלווים יין, דבש, ירקות ותבלינים. שמחה גדולה לאורחים ולבני המשפחה כשבצד פירה תפוחי אדמה, אורז או תפוחי אדמה בתנור וירק ירוק מבושל

רכיבים

2 ענפי סלרי עם העלים

1 פלפל אדום

3 גזרים גדולים

2 בצלים גדולים

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1 כפית שמן זית

3 כפות מיץ לימון

1 כף דבש

2  כפות חרדל גרגרים (דיז'ון)

נתח צלי כתף 5 או נתח אחר במשקל 2 ק"ג

1 ראש שום שלם

1  כוס יין לבן או יין אדום יבש

1 כפית גרגרי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

מלח

אופן ההכנה

מכינים מרינדה מחרדל, דבש, מיץ לימון ופלפל שחור גרוס.

מוציאים את הבשר מהמקרר, מעסים אותו ומניחים בצד לשעה-שעתיים לפני הבישול.

מקלפים וחותכים את הבצל לטבעות, את הגזר לפרוסות ואת הפלפל לרצועות.

מנקים את השום מקליפות חיצוניות וחוצים לרוחב.

מחממים סיר רחב וצורבים את הבשר היטב מכל הצדדים עד שהוא שחום היטב.

מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.

מוסיפים לאותו סיר שמן זית ומכניסים את הבצל, הגזר והפלפלים.

מטגנים אותם עד שחלקם מתחילים להשחים קלות.

מחזירים לסיר את נתח הבשר ומניחים על הירקות.

מוסיפים את השום החצוי, ענפי הסלרי, עלי דפנה וגרגרי פלפל אנגלי.

יוצקים את היין.

גובה הנוזלים צריך להגיע למחצית גובה נתח הבשר – אם חסרים נוזלים מוסיפים עוד יין או מים.

מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.

כשרותח מבשלים על אש קטנה 3 שעות.

במהלך הבישול הופכים את הנתח פעמיים.

טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם לצורך.

בודקים אם הבשר רך:  נועצים מזלג במרכז הנתח.

כשהבשר מוכן המזלג נכנס ויוצא בקלות.

אם יש צורך – מבשלים עוד.

כשהבשר מתקרר מעבירים למקרר לכמה שעות, רצוי ללילה.

להגשה

מוציאים את הבשר מהמקרר ופורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות דקות.

מחזירים את הפרוסות לסיר ומניחים אותן כשהן חופפות בחלקן.

מחממים על הכיריים או בתבנית בתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר