קרם ברולה ג'ינג'ר ותפוז

ניתן לקחת בננה לא רכה מדי ולפרוס אותה באלכסון בעובי של ½ ס"מ. לפזר מעל מעט סוכר חום. לחמם מחבת ולהניח את הבננות עם הצד של הסוכר על המחבת עד שהסוכר נמס ומתקרמל. צילום אסף לוי
מתכון של רשת קפה ביגה כקינוח בסוף הארוחה

רכיבים

6 חלמונים
90 גרם סוכר לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה
20 גרם ג'ינג'ר
גרידה מתפוז אחד

אופן ההכנה

לצקת לסיר בינוני את השמנת המתוקה עם מחצית מהסוכר (45 גרם), הג'ינג'ר וגרידת התפוז.

לחמם עד לפני רתיחה.

במקביל, בקערה עמידה בחום להניח את החלמונים ואת המחצית השנייה של הסוכר (45 גרם).

לערבב היטב את החלמונים והסוכר.

כשהשמנת חמה יש לסנן את גרידת התפוז והג'ינג'ר, ולאחד עם החלמונים – תחילה מעט מהנוזל כדי להשוות טמפרטורה, ואז את כל היתר.

להחזיר את הבלילה לסיר, לבישול קצר והסמכה תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כ- 10 דקות על חום בינוני.

לצקת את הנוזל ל- 5 קערות אפייה מחרס עבור קרם ברולה – בערך 3/4 גובה.
להניח בזהירות את הקערות בתוך תבנית אפייה עמוקה.

למלא את התבנית במים פושרים עד אמצע הגובה של הקערות.

לכסות את התבנית עם נייר אלומיניום.

לאפות בתנור בחום של 160 מעלות כ- 25 דקות, עד אשר הנוזל צמיגי ורוטט כשמזיזים בעדינות את התבנית.

נותנים להתקרר.

להגשה

מפזרים מעט סוכר על הקרם.

בעזרת ברנר (מבער) מקרמלים את הסוכר.

במידה ואין ברנר: ניתן לקחת בננה לא רכה מדי, ולפרוס אותה באלכסון בעובי של ½ ס"מ.

לפזר מעל הבננות מעט סוכר חום.

לחמם מחבת ולהניח את הבננות עם הצד של הסוכר על המחבת, עד שהסוכר נמס ומתקרמל.

להניח את הבננות המקורמלות על הקרם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר