קרקרים פריכים לכל רגע

ככל שהקרקר יצא לכם יותר דק ככה הוא יהיה יותר קריספי אחרי האפייה בתנור. צילום עדי גבירצמן
עדי גבירצמן – מומחית לתזונה מאוזנת ומפתחת מתכונים דלי פחמימות ללא גלוטן וללא סוכר מציעה מתכון לקרקרים פריכים, מלוחים סופר קלים להכנה בריאים וטעימים. 90 דקות וזה מוכן

מצרכים

2 כוסות קמח שקדים

2 כפות קמח קוקוס

2 כפות זרעי פשתן (מעט כתושים או טחונים)

2 כפות ממתיק

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

3 כפות גרעיני חמנייה

2 כפות תבלינים ירוקים מיובשים  – כמו תימין ואורגנו

1/2 כוס חמאה מומסת

1 ביצה

צילום עדי גבירצמן

אופן ההכנה

לערבב בקערה רחבה את הקמחים, פשתן כתוש, ממתיק ותבלינים.

להוסיף את הגרעינים והחמוציות.

בקערה קטנה לטרוף יחד את החמאה המומסת עם הביצה.

להוסיף את תערובת החמאה לתערובת הקמחים.

לערבב ביחד עד שמתקבל בצק.

הבצק מעט רטוב ויהיה הכי קל לעבוד עם ידיים "משומנות" או מעט רטובות.

ליצור מהבצק צורה של תיבה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא ל-60 דקות.

לחמם תנור ל-150 מעלות.

להוציא את הבצק מהמקפיא ולפרוס עם סכין חדה לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ.

להניח על תבנית עם נייר אפייה.

להכניס לתנור ל-5 דקות.

להוציא ולשטח את הקרקרים עם מערוך קטן, כוס או אפילו כף – המטרה פשוט להפוך את הקרקר ליותר דק.

להכניס שוב לתנור ל-15-18 דקות עד שהקרקרים מתחילים להזהיב.

לצנן לפני הגשה.

מה חשוב לדעת במתכון זה ?

ההכנה והאפייה של הקרקרים מאוד מהירה, אבל הבצק צריך שעה במקפיא, אז קחו בחשבון בתכנון זמני ההכנה.

בנוסף, אל תוותרו על שלב שיטוח הקרקרים עם מערוך קטן או כוס. ככל שהקרקר יצא לכם יותר דק, ככה הוא יהיה יותר קריספי אחרי האפייה בתנור.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר