מתכון ל- 4 מנות:
משחת שורש כוסברה:
3 יח' שורש כוסברה
5 יח' שיני שום
1 כפית גרגירי פלפל לבן
כותשים את כל המרכיבים בעלי ומכתש ליצירת משחה, שומרים למשרה.
חומרים:
2 כפות משחה (לעיל)
12-16 יח' שרימפס גדולים, מנוקים עם חוליית הזנב האחרונה
1 כפית רוטב דגים
1/2 כוס קמח מעורב במים, להדבקת הגלילים
15-20 יח' עלי סיגר/אגרול מופשרים
1 ליטר שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
משרים את השרימפס ברוטב הדגים ומשחת שורש הכוסברה למשך 10 דקות.
עוטפים כל שרימפ בעלה בצק, כך שהזנב מציץ החוצה.
מדביקים את שולי הבצק בעזרת תערובת הקמח והמים.
כאשר רוצים להגיש את המנה, מטגנים בשמן עמוק חם עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג ומגישים עם רוטב שזיפים (מוכן) או ריבת צ'ילי (להלן).
ריבת צ'ילי:
2 כפות ריבת צ'ילי קנויה Nam Prik Pao –
1 כף מיץ ליים
1 כפית סוכר
1 כף מים
1 כפית רוטב דגים
מערבבים את כל חומרי הרוטב ומעבירים לקערית לטבילה. מגישים עם המנה.