תבשיל קארי ירוק ביתי עם קציצות דג

יוצרים קציצות עגולות מהדג. מחברים לתוך הרוטב ומוסיפים את הברוקולי והאספרגוס. צילום אנטולי קריניצקי
אלעד אמסלם – השף הראשי של קפה גרג, מציע מתכון לתבשיל קארי שהגיע אלינו מהמזרח הרחוק ונחשב לאחד המאכלים העשירים והדומיננטיים. מלא בטעם, ארומה, צבע, לא מעט יתרונות בריאותיים ומתאים לימי החורף הקרים.

 מצרכים למחית קארי ירוק

4 שיני שום קלופות

3 בצלי שאלוט

2 לימונים קלופים

2 גבעולים למון גראס

כפית זרעי כוסברה טחונים

1/2 צרור כוסברה שטופה

1/2 צרור עלי בזיליקום

1 פלפל ירוק חריף

1/2 כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי טעם

1 פחית קרם קוקוס (לערבוב לאחר הכנת המחית)

ירקות להשלמת המנה

ברוקולי ואספרגוס

אופן הכנת מחית קארי

מעבירים למעבד מזון את כל הרכיבים.

טוחנים עד קבלת ממרח אחיד.

מערבבים את קרם הקוקוס עם המחית הטחונה (לפני הבישול).

צילום אנטולי קריניצקי

מצרכים לקציצות

1 ק"ג דג לבן ללא עור

2 שיני שום קצוצות דג

1/2 צרור כוסברה קצוצה דק

1/2 כוס פירורי לחם

2 ביצים

1/2 כפית לימון גראס קצוץ

1 כפית גינג'ר מקולף וקצוץ

מלח ופלפל לפי טעם

אופן הכנת הקציצות

טוחנים את הדג הלבן בתוך מעבד מזון.

מעבירים לקערה ומוסיפים את כל הרכיבים.

מערבבים היטב עד קבלת מסה אחידה.

 

צילום אנטולי קריניצקי

הרכבת המנה

מחממים מחבת ומזלפים מעט שמן זית.

מניחים את השום והכרישה ומטגנים קלות.

מוסיפים 4 כפות מחית קארי ירוקה ופותחים טעמים.

מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים עוד כ- 60 שניות.

יוצרים קציצות עגולות מהדג.

מחברים לתוך הרוטב.

מוסיפים את הברוקולי והאספרגוס.

מבשלים עוד כ- 5 דקות (עם מכסה על אש נמוכה).

מניחים את התבשיל על הצלחת.

מסיימים עם עלי כוסברה, בצל ירוק ובוטנים.

להגיש ליד אורז לבן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר