Black של צחי בוקששתר – לספק מה שהלקוחות אוהבים

סלופי ג'ק - בשר קצוץ דק עם בצל, פלפל אדום וגמבה, ברוטב צ'ילי וברביקיו, מוגש על פירה תפוחי אדמה או אורז לבן. צילום יורם אשהיים
אוכל טעים שמבוסס על המבורגרים אבל לא נעצר בהם, עם התייחסות לטרנדים הקולינריים הנוכחיים. כדאי

רשת ההמבורגרים הוותיקה שבראשה עומד השף צחי בוקששתר (יש לו שותף עסקי), השיקה מנות חדשות לרגל עונת החורף. אז נכון שאין לנו כל כך חורף של ממש, ובוודאי לא ממושך, אבל השינוי הרשמי של עונת השנה הוא הזדמנות מצויינת לרענן את התפריט, שכן החיפוש שלנו, הלקוחות, אחרי חידושים, אינו פוסק.

נקניקיות מרגז פיקנטיות מככבות בפני עצמן וכתוספת על המבורגר. צילום יורם אשהיים
נקניקיות מרגז פיקנטיות מככבות בפני עצמן וכתוספת על המבורגר. צילום יורם אשהיים

אז מה התחדש? למשל, מנה של שתי נקניקיות מרגז פיקנטיות עשויות בגריל, עם רצועות פלפלים מתוקים ומוקפצים (43 שקלים). הנקניקיות טובות – אמנם תיבול מעודן יחסית למה שציפינו לו אבל בסך הכל טעימות, ויש להן מרקם טוב  כך שהן מהוות פתיח טוב לארוחה. מנה חדשה אחרת היא מרק עדשים, המגיע עם קרוטונים העשויים מחתיכות לחם (35 שקלים). גם כאן התיבול עדין מדי לטעמנו, אבל עם קצת פלפל שחור ומלח הטעם משתפר.

בין המנות שאפשר להגדירן כעיקריות, תמצאו את סלופי ג'ק – בשר קצוץ דק עם בצל, פלפל אדום וגמבה, ברוטב צ'ילי וברביקיו, המוגש על פירה תפוחי אדמה או אורז לבן (59 שקלים). ניסינו את המנה הזו על אורז לבן ונהנינו מאוד – הפתיעו אותנו לטובה חתיכות החביתה שגילינו בתערובת, האורז היה עשוי טוב והיווה בסיס נייטרלי יחסית לתערובת המוצלחת של הבשר והירקות.

החידוש העיקרי הוא כמובן בתפריט ההמבורגרים. הראשון הוא המבורגר מכסיקנו – בלאק בורגר במשקל 220 גרם עם רוטב צ'יפוטלה, נאצ'וס וחלפיניו (69 שקלים). הקציצה עשויה היטב, איכות הבשר טובה, והרוטב מצליח לתת טוויסט מקסיקני. כמות יפה של נאצ'וס על הצלחת משלימה את החוויה, רק לא הבנו למה לפזר חלק מהנאצ'וס בתוך ההמבורגר עצמו. זה רק מקשה על האכילה.

בלאק ממבה – קציצה במשקל 330 גרם מוגשת בלחמנייה שחורה שעשויה מחיטה מלאה עם ברזל ואבץ. צילום יורם אשהיים
בלאק ממבה – קציצה במשקל 330 גרם מוגשת בלחמנייה שחורה שעשויה מחיטה מלאה עם ברזל ואבץ. צילום יורם אשהיים

מנה נוספת היא הבלאק ממבה – קציצה במשקל 330 גרם המוגשת בלחמנייה שחורה שעשויה מחיטה מלאה עם ברזל ואבץ, יחד עם בצל מקורמל, פטריות שמפיניון ופורטבלו, שתי פרוסות חציל ברוטב ברביקיו, ואופציה לקבל תוספת של נקניקיית מרגז (79 שקלים). ההמבורגר הזה יותר מוצלח לטעמנו מהמקסיקני – תערובת הבשר הייתה טעימה יותר, הלחמנייה הפתיעה לטובה בטעם המעניין שלה (ובצבע), והתוספות של הפטריות, הבצל והחציל, הפכו את המנה לעשירה במיוחד.

אותה לחמנייה מככבת במנה דומה אך שונה מתפריט ה"ממש מוגזמים" – שתי קציצות המבורגר במשקל 400 גרם, עשויות מבשר אנטריקוט ומוגשות בלחמנייה שחורה עם חצילים, פטריות מוקפצות ורוטב ברביקיו, עם צ'יפס תפוחי אדמה וצ'יפס בטטה בצד (139 שקלים). זו ללא ספק מנה לשני אנשים, ואם אתם לא ממש רעבים, אז שלושה אנשים יכולים ליהנות ממנה. הבשר איכותי יותר, הצ'יפס מצוין (במיוחד צ'יפס הבטטה), והלחמנייה ממשיכה להיות טעימה.

כדור שוקולד חלומי. צילום יורם אשהיים
כדור שוקולד חלומי. צילום יורם אשהיים

לתפריט הקינוחים התווספו מספר מנות, בהן כדור שוקולד חלומי (39 שקלים). לשולחן מקבלים צלחת ועליה כדור שוקולד המכיל בתוכו נוגט ומוס שוקולד. בשלב ההגשה לשולחן שופך המלצר על הכדור רוטב טופי חם. התוצאה היא שהכדור הקר נמס, הפנים מתגלה, והכל ביחד מתערבב לקינוח טעים במיוחד.

בסך הכל מצליח בוקששתר לספק ללקוחות שלו את מה שהם (כלומר אנחנו) אוהבים: אוכל טעים שמבוסס על המבורגרים אבל לא נעצר בהם, עם התייחסות לטרנדים הקולינריים הנוכחיים. כדאי.

כל הפרטים באתר

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר