כללים להצלחת המנה: שימוש בדג טרי. אפשר לבחור בפרוסות דג בודדים ולא נתח שלם. במקרה של נתח שלם רצוי לעשות חתכים לפי גודל המנה, וכך גם להבטיח עשייה שווה של כל הנתח וחיתוך קל יותר בהגשה. אפשר לטחון כמה סוגי אגוזים יחד עם פפריקה ותבלינים, ולשמור גם למנות אחרות.
מצרכים
פילה דג סלמון טרי נקי ושטוף
חופן אגוזי מלך
חופן שקדים
עלי טימין טרי
מלח, פלפל, שום
1 כף חרדל דיז'ון
שמן זית
פפריקה
אופן ההכנה
לחמם תנור ל- 180מעלות.
לתבל את הדג עם מלח ופלפל ולמרוח חרדל.
לפזר בנדיבות את תערובת האגוזים המעורבבת עם פפריקה.
להדק היטב מעל החלק של העור של הדג.
להניח בתבנית עם נייר אפייה.
לאפות כ- 10-15 דקות.
להגיש חם.