אביזרים
מעבד מזון או קערה ללישה, מערוך, נייר אפייה, תבנית קיש
רכיבים
לקלתית הקיש בקוטר 26
1 ביצה
1 כוס קוואקר
1 כוס קמח לבן
150 גרם חמאה מחולקת לקוביות
חצי כפית מלח
מים קרים לפי הצורך – 2-5 כפות
למלית
1 מיכל של שמנת מתוקה
2 ביצים טרופות
200 גרם גבינת פטה עיזים מפוררת
חצי כפית מלח
3 גבעולי טימין – רק העלים
2 בצל קצוץ מטוגן
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
במעבד מזון מניחים את כל מרכיבי הקלתית. אם יש צורך מוסיפים מעט מים קרים.
מעבירים למקרר ל- 10 דקות ומרדדים על נייר אפייה מקומח.
מעבירים בזהירות את הבצק לתבנית קיש ומרפדים היטב גם את הדפנות.
מעבירים את התבנית למקפיא ל- 20 דקות.
בקערה רחבה מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית.
מעבירים לתבנית עם הבצק ואופים בחום של 180 מעלות 30-40 דקות.