אסקלופ עשבי תיבול עם מיונז מתובל וכרוב חרוך

בהכנת האסקלופ פורסים את הבשר ודופקים קלות עם פטיש על הנתחים שעליהם נייר אפייה. צילום אנטולי מיכאלו
רשת טיב טעם מציעה מתכון פשוט וקל להכנה של אסקלופ. מתכון והכנה: קינן בסל, סו שף: עמרי רפאל

מרכיבים ל־4 מנות

4 פרוסות דקות של נתח כף בעובי 1 ס"מ (400 גר')

2 ביצים טרופות

1/2 כוס ציר ירקות

כוס פירורי לחם

1/2 צרור פטרוזיליה (או כל ירק אחר)

קורט מלח

כוס שמן קנולה לטיגון

כרוב סגול שלם

2 כפות טחינה גולמית

2 כפות מייפל אמיתי

2 כפות שמן זית

3 כפות מיונז

כף גדושה של חרדל גרגירים

אופן ההכנה

פורסים את הבשר ודופקים קלות עם פטיש על הנתחים שעליהם נייר אפייה.

טובלים בביצה טרופה ומעבירים לפירורי הלחם הירוקים.

הכנת מטבל לאסקלופ

לקחת כף גדושה של מיונז ולערבב עם חצי כף חרדל גרגירים.

הכנת פירורי לחם ירוקים

לקצוץ דק דק עלי ירק (פטרוזיליה) יבשים לחלוטין.

לערבב אותם עם פירורי לחם ומלח עד ליצירת מרקם אחיד וירוק.

הכנת כרוב חרוך

חותכים כרוב סגול לרבעים ומניחים בתבנית ברזל עם חצי כוס ציר ירקות.

מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור מחומם ל־180 מעלות ל־20 דקות.  מסירים את הכיסוי ונותנים לכרוב להיחרך בתנור עוד 20 דקות.

הגשה

אחרי שמוציאים את התבנית, יש לבזוק שמן זית, מלח, טחינה גולמית ומייפל לפי הטעם.

להגיש לצד האסקלופ.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר