חמין ספגטי עם אסאדו וערמונים

מתכון של אינס ינאי עבור מותג הפסטה האיטלקי ברילה, עם טוויסט בדמות ספגטי לחמין של שבת חורפית. את החמין יכולים להכין גם מי שאינם הבשלנים של הבית

מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על תבנית עם מעט ספגטי, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל ומכסים בשאר הספגטי. צילום אפיק גבאי
מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על תבנית עם מעט ספגטי, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל ומכסים בשאר הספגטי. צילום אפיק גבאי

אביזרים

תבנית עמוקה לאפייה מלבנית

נייר אפייה

מצרכים

1 צנצנת רוטב ברילה בזיליקום

1 חבילת ספגטי בוקטיני (ספגטי מס' 9) כמו של ברילה

5 יחידות אסאדו חתוכות עם העצם

7 שיני שום

5 כפות שמן זית

2 בצלים חתוכים לרבעים

כפית מלח

200 גרם ערמונים

כפית פלפל שחור גרוס

כף גדושה פפריקה

מים לכיסוי הפסטה

3 כפות טימין – רק העלים

צילום אפיק גבאי
צילום אפיק גבאי

אופן ההכנה

מבשלים את הספגטי ומסננים.

במחבת מניחים שמן זית, רבעי בצלים ואת האסאדו.

מטגנים מכל הכיוונים עד שהבשר והבצלים משחימים, ומניחים את המחבת בצד.

מערבבים בקערה את הספגטי עם צנצנת הרוטב, השום, הפפריקה, המלח, הפלפל והטימין.

בתבנית מלבנית משומנת – רצוי מרופדת נייר אפייה משומן, מניחים מעט מהספגטי.

מניחים את חתיכות הבשר והבצלים על התבנית, מפזרים ערמונים ושופכים את שמן הבשר מעל.

מכסים בשאר הספגטי.

מכסים במים עד לכיסוי הספגטי.

עוטפים בנייר אפייה שמעליו נייר כסף.

אופים בתנור בחום של 130 מעלות במשך הלילה או כ- 7 שעות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה