טאליאטלה שרימפס ועגבניות קלויות

ל- 4 מנות/סועדים חומרים: 1 ק"ג פסטה ארוכה טריה מסוג טאליאטלה (או ספגטי)½ ק"ג שרימפסים מקולפים שלמים1 ק"ג עגבניות שרי חתוכות לחצאים50 גר' אורגנו טרי (רק עלים ללא הגבעולים)200 גר' חמאה הולנדית כתומה (או חמאה רגילה)300 גר' פרמז'ן מגורד אופן ההכנה:קולים את עגבניות השרי על תבנית עם מעט שמן זית ומעט מלח גס –חום בינוני למשך כ– 15 דקות, מוציאים ומניחים בצד.מכניסים את הפסטה למים רותחים עם מעט מלח ושמן זית, מערבבים קלות כשמוכן "אל-דנטה", מסננים במים.בינתיים מטגנים את השרימפסים קלות על מעט חמאה בסיר גדול (שיכיל גם את הפסטה אח"כ). מוסיפים את העגבניות הקלויות ועלי האורגנו ומערבבים, מוסיפים את הפסטה ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן. מערבבים היטב ומגישים מיד.ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

ל- 4 מנות/סועדים

חומרים:
1 ק"ג פסטה ארוכה טריה מסוג טאליאטלה (או ספגטי)
½ ק"ג שרימפסים מקולפים שלמים
1 ק"ג עגבניות שרי חתוכות לחצאים
50 גר' אורגנו טרי (רק עלים ללא הגבעולים)
200 גר' חמאה הולנדית כתומה (או חמאה רגילה)
300 גר' פרמז'ן מגורד


אופן ההכנה:
קולים את עגבניות השרי על תבנית עם מעט שמן זית ומעט מלח גס –חום בינוני למשך כ– 15 דקות, מוציאים ומניחים בצד.
מכניסים את הפסטה למים רותחים עם מעט מלח ושמן זית, מערבבים קלות כשמוכן "אל-דנטה", מסננים במים.
בינתיים מטגנים את השרימפסים קלות על מעט חמאה בסיר גדול (שיכיל גם את הפסטה אח"כ). מוסיפים את העגבניות הקלויות ועלי האורגנו ומערבבים, מוסיפים את הפסטה ומוסיפים את החמאה והפרמז'ן. מערבבים היטב ומגישים מיד.




ממתכוני "מעריב גורמה קיץ 2005"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר