לביבת תפוח אדמה וכבד

 

אנחנו נכין כאן לביבה מתפוח אדמה מעוך למחית שמזכירה את הקניש הקלאסי.

חומרים:
3 תפוחי אדמה גדולים קלופים
1 ביצה
2 כפות קמח
פלפל שחור
מלח
שמן קנולה/ שמן מיקס של עץ הזית בריאות מהטבע לטיגון

אופן ההכנה:
לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, לקלף לייבש ונמעך לפירה
נערבב את כל החומרים ונניח בצד.

מלית כבד:
200 גרם כבד עוף חתוך לשתיים
1 בצל גדול חתוך לריבועים קטנים
מעט שמן קנולה / שמן מיקס לטיגון
מלח ופלפל

אופן הכנת המלית:
במחבת קטן נזהיב את הבצל בשמן, נוסיף את הכבד ונטגן מספר דקות, נפלפל ונמליח (כדאי מאוד לא לטגן כבד עוף יותר מידי שכן זה מה שעושה אותו מריר ובעל מרקם של חול).
נצנן את התערובת ובאמצעות סכין נחתוך את הכבד לחתיכות קטנות יותר

הרכבת המנה:
ניצור לביבות שלתוכן נכניס כף שטוחה של מלית הכבד
נקמח מבחוץ ונטגן בשמן קנולה/ שמן מיקס
כדאי מאוד להגיש מנה זו עם טבעות בצל בשני צבעים (אדום ולבן).
לטגן במחבת בעאט שמן, נוסיף מלח וכאשר הטבעות שזופות יפה נוסיף שוב מעט חומץ בלסמי ונמשיך לטגן 2 דקות נוספות.
כך נוכל ליצור מצע של טבעות בצל יפות וצבעוניות שעליו נניח את הלביבה.


לרגל חנוכה, חג השמן והטיגון: מתכונים חגיגיים של שף מייסטר רפי אהרונוביץ באדיבות "שמן תעשיות", יצרנית שמני המאכל מסדרת "עץ הזית" המעושרת בויטמין E ו"עץ הזית בריאות מהטבע"







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה