חומרים לתבנית 28 על 20 ס"מ
1 חבילה דפי לזניה כשל"פ כמו של ברילה
שמן זית
1 כרישה פרוסה
מלח ופלפל
2 צרורות עלי תרד
2 שיני שום
עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים
לשכבת הגבינות
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 ביצים
2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה)
100 גרם מוצרלה מגוררת
50 גרם פרמזן מגוררת
עגבנייה פרוסה לקישוט
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.
מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין.
מערבבים דקה ומורידים מהאש.
מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמזן.
מתבלים במלח ופלפל.
בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של 3 דפי לזניה.
יוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת.
ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת גבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד 3 דפי לזניה.
מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים.
במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס חלב.
מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.
אופים מכוסה 45 דקות.
מסירים את הכיסוי, נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.
מפזרים את יתרת המוצרלה מעל.
משחימים עוד 15 דקות ללא כיסוי.
מגישים חם.
טיפ
אם רוצים לחתוך למנות יפות מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית – חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות.