fbpx

לזניה אביבית כשרה לפסח – מאפה שכבות אפוי עם שפע גבינות

מותג הפסטה האיטלקי ברילה שמציע דפי לזניה כשרים לפסח מנדב מתכון למאפה שכבות אפוי עם שפע גבינות, תרד, כרישה וניתן לגוון עם ירוקים: עלי מנגולד, ארטישוק, פרחי ברוקולי חלוטים, רצועות זוקיני. צילום נמרוד סונדרס
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

חומרים לתבנית 28 על 20 ס"מ

1 חבילה דפי לזניה כשל"פ כמו של ברילה

שמן זית

1 כרישה פרוסה

מלח ופלפל

2 צרורות עלי תרד

2 שיני שום

עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים

לשכבת הגבינות

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

2 ביצים

2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה)

100 גרם מוצרלה מגוררת

50 גרם פרמזן מגוררת

עגבנייה פרוסה לקישוט

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.

מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין.

מערבבים דקה ומורידים מהאש.

מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמזן.

מתבלים במלח ופלפל.

בתבנית משומנת מסדרים שכבה ראשונה של 3 דפי לזניה.

יוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת.

ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת גבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד 3 דפי לזניה.

מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים.

במידת הצורך מוסיפים עוד חצי כוס חלב.

מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.

אופים מכוסה 45 דקות.

מסירים את הכיסוי, נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.

מפזרים את יתרת המוצרלה מעל.

משחימים עוד 15 דקות ללא כיסוי.

מגישים חם.

טיפ

אם רוצים לחתוך למנות יפות מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית – חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר