לזניה ארטישוקים צלויים ובשאמל פקורינו פפטו

מתכון של רשת טיב טעם עם פטנט להרכבה פשוטה של הלזניה בכמה דקות באמצעות  שימוש בארטישוקים צלויים ומטבל פלפלים וגבינה

פטנט להרכבה פשוטה של הלזניה בכמה דקות באמצעות  שימוש בארטישוקים צלויים ומטבל פלפלים וגבינה
פטנט להרכבה פשוטה של הלזניה בכמה דקות באמצעות  שימוש בארטישוקים צלויים ומטבל פלפלים וגבינה. צילום אפיק גבאי

חומרים ל- 8-6 מנות

תבנית אינגליש קייק גדולה או תבנית טרין

‏1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה כמו של Garofalo

‏1 צנצנת ארטישוק צלוי בגריל כמו של Terre Crude

‏1 צנצנת ממרח פלפלים ועגבניות כמו של Polly

‏300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה

‏50 גרם גבינת פרמזן כמו של Colla מגוררת

‏1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול

לבשאמל פקורינו

‏50 גרם חמאה

‏4 כפות קמח

‏1 ליטר חלב

מלח ופלפל שחור גרוס

מעט אגוז מוסקט

‏150 גרם גבינת פקורינו פפטו כמו של Ciresa מגוררת

אופן הכנת הבשאמל

‏ ממיסים חמאה בסיר. מוסיפים קמח ובוחשים עד שנספג.

‏ יוצקים חלב ומביאים לרתיחה תוך ערבוב.

מבשלים 8-7 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהרוטב מסמיך.

מתבלים, מוסיפים פקורינו ומערבבים היטב להמסה.

‏ מחממים תנור ל-190 מעלות.

‏ אופן הרכבת הלזניה

מורחים מעט בשאמל על תחתית התבנית.

מסדרים את עלי הלזניה בטורים לרוחב במקום בשכבות.

ביניהם מורחים בשאמל, גבינת ריקוטה, ממרח פלפלים, ומפזרים ארטישוק צלוי.

מפזרים פרמזן בין השכבות וגם למעלה, ויוצקים שמנת לבישול מעל כדי שיהיו בתבנית די נוזלים לבישול עלי הפסטה.

מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום (חשוב לאטום היטב).

אופן הכנת הלזניה

‏ אופים 30 דקות, מסירים את הכיסוי ובודקים את מצב העלים — אם הם רכים, משחימים 15 דקות ללא כיסוי.

אם העלים לא רכים מספיק, משאירים מכוסה וממשיכים לאפות, ורק אחר כך משחימים.

מחכים כמה דקות לפני שפורסים למנות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה