לזניה עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

מתכון מתוק של מותג ברילה לקינוח מיוחד וחגיגי לכבוד ראש השנה וחגי תשרי. הלזניה המוכרת כמלוחה ומתובלת מקבלת כאן טעמים אחרים עם גבינה מתוקה ותפוחי עץ בניחוח קינמון

פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ. מטגנים אותן במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום. צילום ברילה
פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ. מטגנים אותן במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום. צילום ברילה

מצרכים

1 קופסה (500 גרם) לזניה כמו של ברילה

500 גרם גבינה לבנה

2 גביעים (400 גרם) שמנת חמוצה

250 מ"ל שמנת מתוקה 32%

4 ביצים

50 גרם קורנפלור

1/2 כוס סוכר

קורט קינמון

6 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית

100 גרם חמאה, מומסת

מעט סוכר חום

אופן ההכנה

בקערת מיקסר מקציפים ביצים עם סוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.

מקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים את הגבינה הלבנה והשמנת החמוצה.

מוסיפים את הקינמון, מקפלים בעדינות ומניחים בצד.

פורסים את תפוחי העץ לפרוסות בעובי 2-3 מ"מ.

מטגנים אותן במחבת עם מעט חמאה מומסת וסוכר חום.

יוצקים מעט מהגבינה לתבנית אפייה משומנת.

עליה מסדרים שכבת עלי לזניה (אין צורך בבישול מראש) ועליהם שכבה של תפוחי עץ.

שוב עלים של לזניה, גבינות ופרוסות תפוחי עץ.

השכבה העליונה הינה גבינה ותפוחי עץ.

מפזרים למעלה קינמון וסוכר חום.

מכניסים לתנור שחומם מראש תבנית עם מים רותחים.

בתוכה מניחים את תבנית הלזניה (בן מארי) ואופים כ- 60 דקות ב- 160 מעלות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה