לחמניות ביתיות טריות

לקראת החזרה ללימודים מציעה סוגת מתכון ללחמניות טריות שכיף להכין אותן בבית עם הילדים. אופים וממלאים בכל מילוי שאוהבים. דרך נהדרת לוודא שארוחת עשר לא תחזור עם הילדים הביתה מהלימודים

לשים קצת את הבצק ומחלקים ל-8 חלקים. מכדררים כל חלק לכדור חלק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן. צילום חגי לפלר

חומרים ל-8 לחמניות

לתערובת השמרים

1 כף  שמרים יבשים כמו של סוגת
1 כפית  סוכר דמררה כמו של סוגת
1 כוס מים חמימים

לבצק

2 כפות  סוכר דמררה קלאסי
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח רב תכליתי כמו של סוגת
1/2 1 כוסות (190 גרם)  קמח כוסמין מלא
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח

לציפוי

1 כפית  קורנפלור
1 כפית  סוכר חום כהה
קורט מלח
1 כף מים רותחים
שומשום

צילום חגי לפלר

אופן ההכנה

מערבבים בקערת המיקסר שמרים, סוכר וכוס מים חמימים.

ממתינים 5 דקות עד שהתערובת מתחילה לתסוס.

מעבירים לקערה עם תערובת השמרים סוכר, קמחים, שמן ומלח.

מערבלים במהירות איטית עם וו לישה במשך כ-5 דקות עד שהבצק נפרד מהקערה (אפשר ללוש בידיים אם אין מיקסר).

אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח.

משמנים קערה בשמן זית ומניחים בה את הבצק.

מכסים בניילון או מגבת ומשהים ל- 60 דקות עד שהבצק מכפיל את הנפח.

לשים קצת את הבצק ומחלקים ל-8 חלקים.

מכדררים כל חלק לכדור חלק ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

מכסים שוב ומתפיחים עוד 30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

טורפים בקערה קטנה קורנפלור, סוכר, מלח ומים רותחים לבלילה חלקה.

מברישים את הלחמניות ומפזרים שומשום.

אופים 15-20 דקות עד שהלחמניות זהובות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה