מוסקת חצילים

לסדר שכבה שניה של חצילים. לכסות הכול ברוטב עגבניות בנדיבות ולאפות בחום של 190 מעלות כ-20 דקות. צילום ירון נגר

מצרכים

2 חצילים ארוכים וקשים
2 בצלים לבנים
500גרם בשר טחון (ממליצה בחום לשלב שומן כבש)
1 קופסה עגבניות מרוסקות
1 קופסה רסק עגבניות
שיני שום
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה או חריפה, כמון, כורכום
שמן

אפשרויות לשדרוג

עשבי תיבול מכל הסוגים, פטריות שמפיניון, שמנת מתוקה או פרמזן (למי שאינם שומרים כשרות).

צילום ירון נגר

אופן ההכנה

לקלף את החצילים ולפרוס.

להניח בתבנית עם נייר אפייה.

לזלף שמן ולאפות בתנור עד הזהבה (אפשר כמובן לטגן).
במחבת חמה לטגן בצל אחד עד הזהבה.

להוסיף בשר טחון.

להוסיף בהדרגה שום ותבלינים עד שהבשר ממש מוכן תוך כדי ערבוב ופירוק.

בשלב זה ניתן להוסיף פטריות ועשבי תיבול קצוצים.

במחבת נפרדת מכינים רוטב עגבניות

לטגן בצל קצוץ ושום.

להוסיף עגבניות מרוסקות ורסק וקצת מים.

להביא לרתיחה.

לתבל לפי הטעם.
לאלו שלא שומרים כשרות: זה הזמן להוסיף שמנת במקום מים.

הרכבת המנה

בתחתית התבנית לזלף קצת מהרוטב (כדי שחצילים לא יידבקו לדפנות).

לסדר שכבה אחת של חצילים.

להוסיף תערובת בשר (אם התבנית והכמויות מאפשרות, אפשר לחלק לשניים).

לסדר שכבה שניה של חצילים.

לכסות הכול ברוטב עגבניות בנדיבות.
לאפות בחום של 190 מעלות כ- 20 דקות.
לאוהבי גבינה: באמצע להוסיף פרמזן מגורד.

הגשה

להגיש בצלחת שטוחה ליד סלט קצוץ חריף.

בערב שבת או חג: פרוסת חלה טרייה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה