מעורב ירושלמי עם תפוח אדמה של פעם וסלט שוק

מסעדת עראיס משרונה מרקט מציעה מתכונים לארוחה ישראלית שכוללת מעורב ירושלמי, תפוח אדמה של פעם וסלט שוק מהתפריט המגוון והשורשי שלה עם טעמים ים תיכוניים מודרניים

מוצע לשפוך מעל את מיצי הבשר ולהגיש בפיתה או צלחת יחד עם חמוצים ועמבה שמוסיפה מאוד. צילום בועז בידרמן
מוצע לשפוך מעל את מיצי הבשר ולהגיש בפיתה או צלחת יחד עם חמוצים ועמבה שמוסיפה מאוד. צילום בועז בידרמן

מעורב ירושלמי

מצרכים ל- 4-5 סועדים

200 גרם מכל סוג, נקיים ומוכנים לבישול: לבבות עוף, טחול עוף, שישליק הודו, פרגיות וחזה הודו

400 גרם בצל לבן חתוך גס ומנוקה

מעט שמן קנולה

לתערובת התיבול

2 כפות כורכום

1 כף כמון

1/2 כף פלפל אנגלי טחון

1/2 כף הל טחון

1.5 כף פלפל שחור טחון

1 פפריקה מתוקה

אופן ההכנה

חותכים את כל הבשר למעט הלבבות והטחול לגודל של 1.5 סנטימטר.

מערבבים בקערה ביחד עם הלבבות והטחול.

מחממים מחבת מעט משומנת לחום הכי גבוה שיש.

לאחר שהמחבת לוהטת מניחים עליה את הבשר.

מערבבים כל הזמן עד שהבשר מקבל גוון לבנבן מכל הכיוונים.

מוסיפים את הבצל החתוך ומיד אחריו את התבלינים.

מקפיצים עוד בין 3-5 דקות עד לדרגת מדיום וול.

אפשר לדעת שמוכן על ידי פתיחת שישליק הודו. – אם עשוי בפנים ולא ורוד, סימן שכל החלקים מוכנים.

הגשה

מוצע לשפוך מעל את מיצי הבשר.

להגיש בפיתה או צלחת יחד עם חמוצים ועמבה שמוסיפה מאוד.

ניתן להוסיף גם טחינה או חומוס וחריף לפי הטעם, ולזרות מעל כוסברה או פטרוזיליה.

צילום בועז לביא
צילום בועז לביא

תפוח אדמה של פעם

לבחור מספר תפוחי אדמה צהובים בגודל בינוני, שטופים ופרוסים לאורך לחצי הקליפה.

לבשל בשפע מים וללא מלח עד להתרככות. לסנן.

לשמן את תפוחי האדמה ולצלות על הפלנצ'ה או מחבת צלייה אחרת עד להשחמה יפה.

להגיש עם איולי או שמנת חמוצה של פעם, סחיטת עגבנייה, מלח, פלפל שחור גרוס, ובצל ירוק קצוץ.

צילום בועז לביא
צילום בועז לביא

סלט שוק

לבבות מיקרו חסה ערבית

צנוניות

עגבניות בצבעים

מלפפון

פרחי כרובית

גזר ננסי

עדיף שכמות הירקות תהיה שווה ותגדל לפי כמות הסועדים.

לחתוך אותם בחיתוך גס.

לתיבול

וויניגרט לימון

שמן זית

פלפל ירוק חריף

מלח ופלפל שחור גרוס






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה