מפלדיני עם רוטב קרמי של קונפי עגבניות ותימין

לבשל את הפסטה עד שהיא מעט קשה (אל דנטה). לסנן את הפסטה ולהקפיץ אותה בקערה עם הרוטב הקרמי
מתכון של מותג איזולה-ביו (Isola-Bio) האיטלקי של משקאות תחליפי חלב צמחיים לרגל יום הפסטה הבינלאומי אותו מציינים מדי שנה ב-25 באוקטובר. מוצרי איזולה-ביו משווקים בישראל על ידי חברת "ליב" והינם ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים ומייצבים, אורגניים וללא גלוטן

מצרכים לכ-4 מנות

320 גרם פסטה בצורת מפלדיני

400 גרם עגבניות שרי או עגבניות תמר בשלות

400 גרם עגבניות מקולפות

2 שיני שום

250 מ"ל משקה שיבולת שועל כמו של איזולה-ביו

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

3 כפיות שמן זית

16 ענפי תימין טרי

קורט סוכר

גבינת פרמזן מגוררת או פרמזן מהצומח (למתכון טבעוני)

אופן ההכנה

הכנת קונפי עגבניות

לשטוף את העגבניות היטב, לייבש ולחצות אותן.

לרפד מגש אפייה בנייר אפייה עבה ולשמנו קלות במעט שמן.

לסדר את חצאי העגבניות על המגש בשכבה אחידה, כשצדן החתוך פונה כלפי מעלה.

לזרות מלח ופלפל שחור גרוס על העגבניות, לפזר עליהן מעט סוכר וכמחצית מענפי התימין.

להכניס את המגש לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות ולאפות את העגבניות במשך כ- 180 דקות.

לפתוח את דלת התנור מעת לעת כדי לשחרר את האדים. העגבניות יאבדו מנפחן, אך יישארו עסיסיות.

לטגן 2 שיני שום קלופות במחבת עם 3-2 כפיות שמן זית עד להזהבה.

למעוך את העגבניות הקלופות עד לקבלת תערובת במרקם לא חלק ולאסוף את נוזלי העגבניות לכלי.

לחתוך אותן בסכין ובמזלג ולהוסיף את השום.

לתבל את העגבניות במלח ובפלפל.

אם הן חמוצות מדי, להוסיף קורט סוכר.

להוסיף מחצית מקונפי העגבניות ואת המחצית הנותרת של ענפי התימין.

לשמור מעט מהענפים לקישוט.

לבשל על אש גבוהה וללא מכסה במשך כ-15 דקות עד שהרוטב יצטמצם. לבחוש מדי פעם.

להוסיף את משקה שיבולת השועל ולהמשיך לבשל במשך דקות אחדות, עד לקבלת רוטב אדום בהיר במרקם קרמי.

להוסיף את יתרת קונפי העגבניות ולכבות את האש.

הכנת הפסטה והגשה

לבשל את הפסטה עד שהיא מעט קשה (אל דנטה).

לסנן את הפסטה ולהקפיץ אותה בקערה עם הרוטב הקרמי.

לסיום, לפזר על המנה מעט גבינת פרמזן (לטעמכם), להניח כמה ענפי תימין ולהגיש.

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר