סופגניות בציפוי שוקולד גנאש

מתכון של השף לורו לוי עבור חברת כרמית. משדרגים את הסופגניות המסורתיות עם גנאש שוקולד טעים

מזליפים לתוך הסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה או שוקולד). טובלים את החלק העליון של הסופגנייה בגנאש השוקולד. צילום אמיר מנחם
מזליפים לתוך הסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה או שוקולד). טובלים את החלק העליון של הסופגנייה בגנאש השוקולד. צילום אמיר מנחם

חומרים לבצק סופגניות

630 גר' קמח

10 גר' שמרים יבשים

4 גר' אבקת אפיה

75 גר' סוכר

60 גר' חמאה (רכה בטמפרטורת החדר)

270 מ"ל חלב

20 מ"ל ברנדי

3 ביצים (מידה לארג')

חומרים לציפוי שוקולד לסופגנייה

½ מכל שמנת מתוקה

1 טבלת שוקולד כמו אגו חלב או לבן או מריר 60% מוצקי קקאו

צילום אמיר מנחם
צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

לערבב בקערת המיקסר חלב וביצים עם וו לישה.

להוסיף את הקמח המעורבב עם השמרים היבשים ואבקת האפייה.

להתחיל לישה של 3 דקות.

לאחר 3 דקות להכניס את החמאה ולהמשיך לישה עד שהבצק משתחרר מהדפנות.

לכסות את הבצק לכ- 30 דקות ולהניח במקרר.

במגש אפייה עם נייר אפייה מרוח בקצת שמן, מגלגלים את הבצק לכדורים בינוניים ומניחים על המגש.

ממתינים לתפיחה של כ – 90 עד 120 דקות.

מטגנים בשמן עמוק בחום של 170 מעלות כ- 2 דקות מכל צד.

מסננים ומקררים כ-10 דקות.

הכנת הגנאש

מחממים את השמנת בשיטת בן מארי (בקערה המונחת על גבי סיר עם מים חמים מעל ללהבה בינונית).

מוסיפים לתוכה את טבלת השוקולד (רצוי לקצוץ את השוקולד לחתיכות קטנות כדי לזרז את התהליך).

ממשיכים לערבב עד להתאחדות ולהתייצבות.

מעבירים לקערית שתהיה מספיק רחבה כדי לטבול בה את הסופגנייה. מזליפים לתוך הסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה או שוקולד).

טובלים את החלק העליון של הסופגנייה בגנאש השוקולד.

מקשטים מעל באגו מיקסים (כדורי תירס מצופים שוקולד) של כרמית או במרשמלו שאוהבים.

מזליפים לתוך הסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה או שוקולד).

טובלים את החלק העליון של הסופגנייה בגנאש השוקולד.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה