סינייה קבב טלה וטחינה

השף אבי ביטון ויצרנית הטחינה אחוה מציעים מנה חגיגית וטעימה שקל להכין אותה היכולה להתאים כמנה ראשונה או עיקרית בשולחן הפסח או בכל חג ואירוע משפחתי

מוציאים את המחבת עם הבשר והירקות מהתנור ומזלפים מעל את הטחינה. ניתן לקשט בכמה עלי פטרוזיליה ומגישים. צילום אבי ביטון
מוציאים את המחבת עם הבשר והירקות מהתנור ומזלפים מעל את הטחינה. ניתן לקשט בכמה עלי פטרוזיליה ומגישים. צילום אבי ביטון

מצרכים ל-4-5 מנות

לקבב

1 קילו בשר טלה טחון

1 בצל מגורד

צרור עלי כוסברה קצוץ

צרור עלי פטרוזיליה קצוץ

1 כף קמח מצה

2 כפות שמן זית

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית מלח

מעט כמון

לסינייה

1 בצל פרוס לטבעות

4 עגבניות מגי שרופות

2 פלפלים חריפים

1 כף שמן זית

1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח כמו של אחוה

מיץ לימון מחצי לימון

1/4 כוס מים

קורט מלח

צילום אבי ביטון
צילום אבי ביטון

אופן ההכנה

בקערה מערבבים את כל חומרי הקבב, הבשר, בצל מגורד סחוט מנוזלים, כוסברה, פטרוזיליה, שמן זית, קמח מצה, פלפל, מלח ומעט כמון.

במחבת המתאימה לתנור או טאבון מסדרים שכבה ראשונה של טבעות בצל, עגבניות ופלפל חריף, ובוזקים מעל שמן זית.

לוקחים את תערובת הבשר ומפזרים אותה באחידות על גבי הירקות.

מכניסים את המחבת לתנור או לטאבון למשך 10-12 דקות.

מכינים את הטחינה

בבלנדר מוט מערבבים טחינה הגולמית, לימון, מים ומלח לפי הטעם, עד קבלת טחינה קרמית ועשירה.

השלמת המנה והגשה

מוציאים את המחבת עם הבשר והירקות מהתנור, מזלפים מעל את הטחינה, ניתן לקשט בכמה עלי פטרוזיליה ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה