סיר פתיתים ונקניקיות ברוטב אדום

לבישול משפחתי כשהילדים בבית: שף תום פרנץ מציע עבור סוגת מתכון לארוחה טעימה בסיר אחד מהמרכיבים שילדים הכי אוהבים

מטגנים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנקניקיות משחימות. מוסיפים את הפתיתים מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. צילום שי לופו
מטגנים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב עד שהנקניקיות משחימות. מוסיפים את הפתיתים מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. צילום שי לופו

חומרים ל-6 מנות

2 כוסות פתיתים אפויים כמו של סוגת

400 גרם נקניקיות איכותיות בשריות או מהצומח

3 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים דק

1 שן שום כתושה

100 גרם רסק עגבניות

2 כפות קטשופ

1 כף  סוכר חום קלאסי סוגת
1 כף פפריקה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

1/2 2 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה

יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים מעל להבה בינונית.

מוסיפים את הבצל, מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שהבצל מתרכך ומזהיב.

מוסיפים שום, מערבבים וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.

פורסים את הנקניקיות לטבעות (לילדים מתחת לגיל 5 חותכים לקוביות קטנות).

מגביהים את הלהבה ומעבירים אותן לסיר.

מטגנים במשך כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהנקניקיות משחימות.

מוסיפים את הפתיתים, מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.

מוסיפים את יתר החומרים ואת המים הרותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה.

טועמים מעט מהרוטב ומתקנים תיבול במידת הצורך.

מנמיכים את הלהבה. מכסים ומבשלים כ-7 דקות.

מכבים את האש ומשהים 5 דקות נוספות במכסה סגור.

מערבבים בעדינות לפני ההגשה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה