fbpx

סלט אורז בסמטי וקינואה שחורה

מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka מציעה מתכון לסלט אורז בסמטי וקינואה שחורה שילווה אותנו בחגי המנגלים ולמשך כל הקיץ
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

רכיבים

250 גרם אורז בסמטי

100 גרם קינואה שחורה

1 בצל

30 גרם אגוזי לוז

30 גרם שקדים

20 גרם בצל מטוגן

2 שיני שום

1 לימון

150 גרם עלי ארוגולה

1 צרור בזיליקום

25 מ"ל חומץ אורז

שמן זית

מלח לפי טעם

אופן ההכנה

מרתיחים את הקינואה השחורה ואת אורז הבסמטי בסירים נפרדים של מים מומלחים.

ברגע ששניהם אל דנטה, מסננים ומצננים במים קרים.

שומרים בצד להמשך.

קולפים וחותכים את הבצל

צולים אותו בשמן זית וקורט מלח.

כאשר הוא חום וזהוב מוסיפים את החומץ.

מבשלים עד לאידוי הנוזל.

קוצצים את האגוזים, השום והבזיליקום.

שוטפים את הלימון ומגרדים את קליפתו.

מערבבים יחד את האורז, הקינואה, עשבי התיבול השום הקצוץ וגרידת הלימון.

מתבלים במיץ לימון, מלח ושמן זית.

מגישים עם בצל צלוי מעל.

מתכונים נוספים תמצאו בעמוד הפייסבוק של החברה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר