ל- 6 סועדים
חומרים:
4 ארטישוק טרי
2 ראשי שומר גדולים
מיץ מחצי לימון
½ כוס שמן זית
3 שיני שום טרי פרוס
2 גזרים קלופים ופרוסים דק
½ פלפל אדום חריף פלפל ומלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
מקלפים את הארטישוק מכל העלים ומשאירים את הלב, יוצקים מעט לימון ומעסים. פורסים דק ושמים בהמתנה בכלי עם מים קרים.
פורסים את השומר ואת הגזר לפרוסות דקות.
מטגנים קלות בשמן זית את השום הפרוס ומוסיפים את הגזר, ולאחר כמה דקות את השומר ולבסוף את הארטישוק.
מערבבים ומבשלים על אש בינונית – קטנה כ- 20 דקות, עם יתרת הלימון. להוסיף עוד מעט שמן זית, קצת פלפל אדום, פלפל ומלח. לבחוש לעתים קרובות.
ניתן להגיש חם או קר. כשהמנה חמה ניתן להשתמש כרוטב לדגים.