סלט דג אינטיאס כבוש עם עלים ירוקים, קולרבי, שומר ואספרגוס

 

חומרים ל- 4 סועדים:
· 280 גרם דג אינטיאס הכי טרי שיש, נקי מעור ועצמות ומחולק ל- 12 נתחים קטנים

למרינדת הכבישה:
· 750 מ"ל שמן זית איכותי
· כוס חומץ בן יין אדום
· 2 על דפנה
· 2 עלי כפיר ליים
· 1 בצל לבן קצוץ גס
· קמצוץ גרגרי כוסברה
· 1 לימון כבוש קצוץ
· חצי כפית פלפל שחור גרוס
· 1 כפית מלח גס

לסלט:
· מבחר עלים ירוקים: ארוגולה, רוקט, חסה משי אדומה, עלי בזיליקום, בצל ירוק
· 12 זיתי טאסוס מגולענים
· 1 קולרביקלוף ופרוס לפרוסות דקיקות (מדליונים)
· 1 שומר קטן פרוס לפרוסות דקיקות (לא חובה)
· 8 גבעולי אספרגוס קלופים, חלוטים במים רותחים ומקוררים במי קרח
· 1-2 כפות מיץ לימון טרי
· 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
· שמים את כל חומרי הכבישה בסיר בינוני. מביאים לבעבוע (כ- 70 מעלות), ובשום פנים ואופן לא מרתיחים. מוסיפים את נתחי הדג, מחזירים את התערובת לבעבוע עדין ומכבים את האש.
· שמים את כל מרכיבי הסלט בקערת ערבוב, מתבלים במיץ לימון, שמן זית ופלפל שחור גרוס.
· מניחים במרכז כל צלחת חופן מסלט העלים, מסדרים נתחי דג אינטיאס ומגישים.







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה