סלט נתחוני בקר על עלים ירוקים וטחינה סלק

מתכון של שף אבי ביטון עבור 'מלח הארץ' עם תיבול ממטחנת תערובת מלח ים ועשבי תיבול

שמים את הסלט בצלחת הגשה ומסביב יוצקים את הטחינה
שמים את הסלט בצלחת הגשה ומסביב יוצקים את הטחינה. צילום וופ מדיה ג'ני שוובר

מצרכים לסלט

צרור גדול של כוסברה

צרור גדל של שמיר

צרור גדול של נענע

צרור גדול של פטרוזיליה

בצל לבן פרוס דק

נתחי בשר כף קטנים

כפית סומק

מיץ לימון

מטחנת מלח ים עם עשבי תיבול

שמן זית

מצרכים לטחינה סלק

טחינה גולמית

מיץ סלק ממכונת מיצים קשים

לימון

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

סלט: תולשים עלים מכל עשבי התיבול ושמים בקערה.

מערבבים את הבצל עם הסומק ושמן הזית.

הכנת הבשר

צולים על פלאנצ’ה את נתחי הכף.

מתבלים בכ-3-4 סיבובי מטחנת מלח ים עם עשבי תיבול.

מוסיפים מעט פלפל.

הכנת הטחינה

סוחטים סלק למיץ, מערבבים את הטחינה הגולמית, הלימון והמלח.

מוסיפים את מיץ הסלק (במקום מים), ומערבבים עד לקבלת המרקם הרצוי.

הרכבת המנה

פורסים דק את נתחי הבשר הצלויים.

מוסיפים לסלט ומתבלים במלח פלפל לימון ושמן זית.

שמים את הסלט בצלחת הגשה ומסביב יוצקים את הטחינה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה