סלט פנצנלה – panzanella

 

סלט פנצנלה הוא סלט איטלקי עשיר המיועד גם למלא את הקיבה וגם להעשיר את העין בצבעים ססגוניים. שמו נגזר מן המילה "פנצה"- קיבה באיטלקית.
כדי להכין סלט זה בהצלחה יש לערוך את כל המרכיבים יחד על שולחן העבודה ורק אז לצאת לדרך.

חומרים:
1 שן שום כתושה
3 כפות שמן זית בזיליקום
1 כף מיץ לימון
חופן זיתים שחורים טובים
3 פרוסות ג'בטה
6 עגבניות שרי
1/2 בצל סגול בינוני
1 כדור מוצרלה גדול

אופן ההכנה:
להכנת רוטב הויניגרט מחמים 1 ליטר שמן זית לחום של 40 מעלות.
מוסיפים 100 גרם עלי בזיליקום.
טוחנים במעבד מזון ומסננים.
מוסיפים את שן השום, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
מזליפים מעט ויניגרט לקערית ומוסיפים זיתים שחורים מגולענים.
בקערה נפרדת מזליפים שמן זית, ומוסיפים את פרוסות הג'בטה חתוכות לחצי, עגבניות שרי (רצוי בצבעים שונים) ובצל סגול חתוך לפלחים ומערבבים.
צולים את העגבניות, הבצל והג'בטה על גריל המנגל או גריל עליון בתנור הביתי, רק עד שקליפת השרי נסדקת והבצל והג'בטה מקבלים צבע וטעם.
מעבירים מיד לצלחת הזיתים.
מערבבים הכל היטב עם רוטב הויניגרט.
עורכים יפה בצלחת הגשה.
מוסיפים למעלה מוצרלה (רצוי מחלב בפאלו) קרועה ואת פרוסות הג'בטה החמה. מסיימים בזילוף שמן בזיליקום.

שי מורגן הוא שף למשפחת חקלאים, מבשלים ושותלים ב'מורגן – מסעדה חקלאית', יוקנעם המושבה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה