fbpx

סלט קוסקוס קצוץ וגבינת עיזים

מצרכים:200 גרם קוסקוס, מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"2 עגבניות3 מלפפונים1 פלפל אדום1 גזר1/2 שורש סלרי1 שומר1/2 בצל סגולצ'יליגרגירי חומוס שלמים מבושליםפטרוזיליהשמן זיתמיץ לימוןמלח פלפלכדורי לבנה עיזים – ניתן לרכוש וניתן להכין בביתאופן הכנה המנה:מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.את החומוס מבשלים במים עם מעט מלח. רצוי מדי פעם לאסוף עם כף את הקצף שנוצר בבישול.קוצצים את כל הירקות דק דק, כשהם קרים מהמקרר ומתבלים.אפשר לערבב הירקות והחומוס עם הקוסקוס, ואפשר גם לסדר על הצלחת כשהקוסקוס בצדדים של הצלחת והירקות והחומוס במרכז. מפזרים את כדורי הלבנה מסביב ומגישים.להכנת לבנה ביתית – במידה ומעדיפים:מוסיפים לכד יוגורט עיזים (אפשר גם בקר. 3 ליטר יוגורט נותנים כ 200 -300 גר' לבנה), 2 כפות מלח.מערבבים טוב ומכניסים לציפית של כרית (רצוי בצבע לבן שעברה כמה כביסות). קושרים את הציפית ומניחים על מסננת בתוך קערה. בשעות הראשונות היוגורט יפריש המון מי גבינה, ורצוי לרוקן את הקערה מדי פעם בכדי שיהיה לנוזלים מקום לצאת אליו.אחרי יום תהיה לבנה מוכנה למריחה, אך משאירים את היוגורט להתקשות יום נוסף במסננת שכן לצורך המתכון יש ליצור כדורים של לבנה. את הכדורים אפשר לאחסן בתוך צנצנת עם שמן זית כדי שיישמרו לתקופה ארוכה יותר.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מצרכים:
200 גרם קוסקוס, מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
2 עגבניות
3 מלפפונים
1 פלפל אדום
1 גזר
1/2 שורש סלרי
1 שומר
1/2 בצל סגול
צ'ילי
גרגירי חומוס שלמים מבושלים
פטרוזיליה
שמן זית
מיץ לימון
מלח
פלפל
כדורי לבנה עיזים – ניתן לרכוש וניתן להכין בבית

אופן הכנה המנה:
מכינים את הקוסקוס על פי הוראות היצרן שעל גבי האריזה.
את החומוס מבשלים במים עם מעט מלח. רצוי מדי פעם לאסוף עם כף את הקצף שנוצר בבישול.
קוצצים את כל הירקות דק דק, כשהם קרים מהמקרר ומתבלים.
אפשר לערבב הירקות והחומוס עם הקוסקוס, ואפשר גם לסדר על הצלחת כשהקוסקוס בצדדים של הצלחת והירקות והחומוס במרכז.
מפזרים את כדורי הלבנה מסביב ומגישים.

להכנת לבנה ביתית – במידה ומעדיפים:
מוסיפים לכד יוגורט עיזים (אפשר גם בקר. 3 ליטר יוגורט נותנים כ 200 -300 גר' לבנה), 2 כפות מלח.
מערבבים טוב ומכניסים לציפית של כרית (רצוי בצבע לבן שעברה כמה כביסות).
קושרים את הציפית ומניחים על מסננת בתוך קערה.
בשעות הראשונות היוגורט יפריש המון מי גבינה, ורצוי לרוקן את הקערה מדי פעם בכדי שיהיה לנוזלים מקום לצאת אליו.
אחרי יום תהיה לבנה מוכנה למריחה, אך משאירים את היוגורט להתקשות יום נוסף במסננת שכן לצורך המתכון יש ליצור כדורים של לבנה.
את הכדורים אפשר לאחסן בתוך צנצנת עם שמן זית כדי שיישמרו לתקופה ארוכה יותר.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר