מתכון קל להכנה וקל לעיכול, וטעמו מיוחד ורענן.
המתכון כולל 8 מנות. כל מנה שווה מנה וחצי פחמימה ומנת שומן. בערך 185 קלוריות
חומרים:
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
4 יחידות של בצל ירוק
מנגו בשל חתוך לקוביות קטנות
בצל סגול לא גדול
1/2 פלפל אדום חריף ללא גרעינים
1/4 כוס שקדים קצוצים
1/4 כוס חמוצייות מיובשות(או צימוקים)
לאוהבי הכוסברה – 3 כפות כוסברה טרייה, ולמי שלא – 3 כפות פטרוזיליה
מיץ מלימון אחד
כף אחת שמן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הקינואה במי ברז על מנת להוציא את המרירות הטבעית של הקליפה החיצונית.
אני אוהבת להשרות אותה מעט במים, להעביר אותה למסננת, ורק אז לשטוף ולסנן תחת ברז מים.
לקלות את גרגרי הקינואה במחבת עמוקה וחמה, תוך כדי ערבוב מספר דקות. מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה כ- 15 דקות, או עד שהמים נספגים בקינואה, ומתגלה שורשון לבן קטן בכול גרגר.
מסירים מהאש, מתבלים בכף שמן, מיץ הלימון, המלח והפלפל.
מקררים בקערה.
(ניתן גם לוותר על שלב הקלייה, ולבשל את הקינואה לפי ההוראות על השקית).
בינתיים קוצצים קטן את כול הירקות וגם את המנגו.
מוסיפים את כול המרכיבים יחד לתוך קערת הקינואה המתובלת.
מערבבים בעדינות ומגישים קר או בטמפרטורת חדר.
רותי ברקן – פורטל דיאטה, תזונה נכונה וכושר גופני www.diets.co.il