עוגת אורז תהדיג פרסית חגיגית

לכבוד חגי תשרי מציעה אשת הבישול פרסי רותם ליברזון מטעם סוגת מתכון שמלמד שלב אחרי שלב הכנת עוגת אורז חגיגית עם תחתית תפוחי אדמה פריכים. יש גם טיפים לבישול אורז פרסי מושלם

משתמשים בידית של כף עץ כדי ליצור חורים באורז – "הארובות" יאפשרו לאדים להשתחרר ויבשלו את האורז. צילום חגי לפלר

חומרים

1 קילו אורז פרסי כמו של סוגת

3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות

3/4 כוס שמן (לא זית)

1 כף כורכום או חופן של חוטי זעפרן

2 כפות גדושות מלח

צילום חגי לפלר

אופן ההכנה

מעבירים את האורז לקערה גדולה.

ממלאים בשפע מי ברז קרים ומשרים למשך 60 דקות.

שוטפים היטב.

אם משתמשים בזעפרן: מעבירים את האורז  לקערית. מוסיפים כף מים חמים ומשהים ל-10 דקות.

בסיר גדול עם תחתית עבה מרתיחים שפע מים עם 2 כפות מלח.

מבשלים בסיר את האורז חצי בישול כמו פסטה  במשך 7 דקות ומסננים.

יוצקים את השמן לאותו סיר.

מוסיפים כורכום או את הזעפרן ומחממים לבעבוע קל.

מסדרים בתחתית הסיר בצפיפות את תפוחי האדמה.

מעבירים את האורז לסיר בלי להדק או לשטח.

משתמשים בידית של כף עץ כדי ליצור חורים באורז – "הארובות" יאפשרו לאדים להשתחרר ויבשלו את האורז.

מכסים במגבת ועליה מכסה.

מבשלים 10 דקות על להבה בינונית.

מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 45 דקות נוספות.

בתום הבישול מניחים מגש או צלחת גדולה על גבי הסיר.

הופכים בבת אחת ליצירת עוגת אורז שלמה.

5 טיפים של רותם לאורז פרסי מושלם

הפרסים מעדיפים אורז לבן וארוך, לכן 4 דקות אחרי שהתחילו לבשל את האורז כמו פסטה הם מוסיפים 5 קוביות קרח למי הבישול, ולאחר דקה נוספת מסננים.
כדי שהתהדיג ייצא מושלם, מומלץ לנענע את הסיר עם השמן המתובל כך שיצפה גם את דפנות הסיר עד לחצי הגובה.
פורסים את תפוחי האדמה בעובי של 1 ס"מ כדי שלא יישרפו.
אפשר לרפד גם את דפנות הסיר בפרוסות תפוחי אדמה.
כדי להבטיח שהעוגה תשתחרר בשלמותה אפשר לטבול את תחתית הסיר במים קרים. הפרשי הטמפרטורה ייגרמו לתהדיג להתנתק מהתחתית.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה