fbpx

עוגת גבינה פירורים בניחוח וניל

יוצקים את תערובת הגבינה. מפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים. מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת. צילום אמיר מנחם
עידו מלכין – השף הראשי של מסעדת מאמא גרג מקבוצת גרג, מציע מתכון לקינוח חלבי. העוגה יפה להגשה, טעימה וקלה מאוד להכנה עם בסיס פריך, קרם גבינה עשיר ורך בניחוח וניל ותוספת שמנת חמוצה ומעל הכל פירורים פריכים וזהובים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מצרכים לבסיס העוגה

קמח שקדים: 180 גרם = כוס ו- 1/3

קמח: 120 גרם = 2/3 כוס

חמאה קוביות: 120 גרם = חצי חבילה וקצת

סוכר לבן: 120 גרם = 1 כוס

מלח דק: 3 גרם = ½ כפית

מים: 10 גרם = 1 כף

 אופן הכנת הבסיס

מערבבים במיקסר את כל הרכיבים יחד עד למרקם מפורר.

משטחים על מגש עם נייר אפיה.

אופים ב- 180 מעלות 15 דקות.

נותנים למסה להתקרר.

וטוחנים במעבד מזון למרקם פירורי.

מצרכים לקרם גבינה

שמנת חמוצה 27% שומן : 4 גביעים

אבקת סוכר: 70 גרם=  1 כוס

שוקולד לבן: 250 גרם

מחית וניל: 10 גרם = 1 כפית

חלמון ביצה: 4 יחידות

ג'לטין דגים: 10 גרם =  כפית וחצי

צילום אמיר מנחם

אופן ההכנה

משרים את ג'לטין הדגים ב- 30 גרם = 3 כפות מים קרים כ- 10 דקות.

בקערה מעל סיר מים חמים ממיסים את השוקולד הלבן.

מורידים מהאש שהשוקולד נמס וחמים.

מוסיפים את הווניל, החלמונים והג'לטין.

טורפים למסה אחידה עד שהסוכר נמס ונותנים לה להתקרר קצת.

במיקסר מקציפים את השמנת חמוצה ואבקת הסוכר למסה אוורירית וחזקה.

מוסיפים את תערובת השוקולד ומקפלים לתוך הקצפת.

בתבנית עוגה קוטר 28 ס"מ משטחים חצי מהמסה של הפירורים על התבנית.

לוחצים עם כוס למרקם דחוס.

יוצקים את תערובת הגבינה.

מפזרים מעל את החצי השני של תערובת הפירורים.

מכניסים למקרר ללילה או 8 שעות לפחות עד שהמסה מתייצבת.

הגשה

ניתן להגיש עם פירות יער, שוקולד לבן, קצפת או גלידה.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר