עוגת גזר ללא סוכר

מורחים את הזיגוג על העוגה בחלק העליון. רצוי לשמור את העוגה במקרר. צילום pixabay
מתכון של השף שלום קדוש ממלון לאונרדו פלזה ירושלים מרשת מלונות פתאל לרגל יום העוגה הבינלאומי שחל ב-26 בנובמבר. בתאריכים 26-29.11.19 יוגש במלון תפריט עוגות עשיר יחד עם שתייה חמה במחירים מיוחדים

מצרכים

2 ביצים שלמות

150 סמ"ק (3/4 כוס) שמן קנולה

200 גר' סוביטול

מערבבים הכל ביחד ולאחר מכן מוסיפים את החומרים היבשים:

3 גר' מלח

1 אבקת אפייה

קורט קינמון

כפית ציפורן

50 גר' צימוקים

50 גר' אגוזי מלך קצוצים

350 גר' גזר מגורד

מעט תמצית וניל

מעט גרידת לימון

מעט גרידת תפוז

220 גר' קמח

חומרים לזיגוג

200 גר' סוביטול

2 חלבונים

1/2 לימון סחוט

אופן הכנת העוגה

מערבבים בקערת מיקסר (במהירות נמוכה) את הביצים, הסוביטול והשמן למשך כ- 2 דקות.

מוסיפים את שאר המצרכים.

ממשיכים ערבוב קל ומוזגים לתבנית קוגלהוף.

אופים בחום של 170 מעלות עד קבלת צבע יפה (כ- 45 דקות).

בודקים בעזרת קיסם שהעוגה מוכנה (כאשר הקיסם יוצא יבש).

מקררים.

אופן הכנת הזיגוג

מעבדים במיקסר את אבקת הסוביטול עם החלבון ומיץ הלימון עד קבלת מרקם חלק.

מורחים את הזיגוג על העוגה בחלק העליון.

רצוי לשמור את העוגה במקרר.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר