עוגת דבש ובירה שחורה

מתכון חגיגי של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של טחנת הקמח 'הטחנות הגדולות של א"י'. האפייה בתנור מחומם ל-180 מעלות (30-25 דקות) + 160 מעלות (30-20 דקות)

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום. צילום מנחם גרייבסקי

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק

4 ביצים

200 גרם (1 כוס) סוכר

360 גרם (1 כוס) דבש

140 מ"ל (3/4 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) בירה שחורה
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס

420 גרם (3 כוסות) קמח תופח כמו מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
50 גרם אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה)

אופן ההכנה

מקציפים היטב במיקסר ביצים וסוכר.
מוסיפים דבש, שמן ובירה שחורה.
מוסיפים את התפוחים.
מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים.

מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים.
מניחים בצד למנוחה במשך 15 דקות.
לאחר 15 דקות מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום.
מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים).
מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה