עוגת פירות יבשים לט”ו בשבט על טהרת הבריאות

 

מצרכים:
בקערה מס’ 1 לערבב פירות יבשים חתוכים:
100 גר’ משמש
100 גר’ שזיף
50 גר’ צימוקים
50 גר’ אגוזי מלך

בקערה מס’ 2 לערבב:
7 כפות סוכר חום (כ- 100 גר’)
5 כפות קמח לבן (כ- 50 גר’)
5 כפות קמח מלא (כ- 50 גר’)
100 גר’ גרנולה
3 ביצים
2 כפיות אבקת אפיה

אופן ההכנה:
לערבב את החומרים של קערה מס’ 1 וקערה מס’ 2.
להקפיד לערבב החומרים בקערה מס’ 2 עד למצב של עיסה אחידה.
לאחד את המצרכים של שתי הקערות ולערבב יחדיו.
לצקת התערובת לתבנית אינגליש קייק אחת (בערך לגובה מלא).
לאפות בחום בינוני של כ- 180 מעלות, כשעה, 
כשהעוגה מצוננת, לפרוס לפרוסות ולשמור במקום יבש.

בתבנית אינגליש קייק יש בערך 15 פרוסות.
כל פרוסת עוגה מכילה כ- 160 קלוריות.
עוגת פירות יבשים נחשבת לבריאה הודות לקמח המלא והפירות היבשים העשירים בסיבים התזונתיים וויטמיננים ומינרליים – כמו סידן, מגנזיום, חומצות שומן מסוג אומגה 3 ועוד.

רשת “עידן הטבע”, טל. 03-7315665






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה