עוגת קוקוס ופירות יער

איזולה-ביו, יצרנית איטלקית של משקאות תחליפי חלב צמחיים, מציעה מתכון לעוגת חג קלה להכנה הכוללת קוקוס ופירות יער. מוצרי איזולה-ביו המשווקים בישראל ע"י חברת ליב הינם ללא תוספת סוכר, ללא חומרים משמרים, אורגניים וללא גלוטן. להגשה כקינוח בארוחה חגיגית לצד שתייה קרה או חמה

בעזרת אצבע דוחפים מעט כל פרי בעדינות לתוך העוגה ומאבקים את פני העוגה בסוכר
בעזרת אצבע דוחפים מעט כל פרי בעדינות לתוך העוגה ומאבקים את פני העוגה בסוכר

מצרכים לעוגה בתבנית אינגליש קייק

1 כוס קמח

1 כוס סוכר חום בהיר

3 ביצים לא מופרדות

1 שקית אבקת אפייה

20 גרם פתיתי קוקוס יבש

100 מ"ל משקה אורז-קוקוס כמו של איזולה ביו

100 מ"ל משקה שקדים

1/4 כוס שמן קנולה

125 גרם פירות יער (או קפואים לאחר הפשרה) + 75 גרם פירות יער לקישוט

גרידת מקליפת לימון אחד

אופן ההכנה

מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת תערובת רכה בצבע צהוב בהיר. מערבבים את הקמח ואת אבקת האפייה ומוסיפים בהדרגה כמחצית מהם לתערובת הביצים.

מוסיפים את גרידת הלימון ואת הקוקוס ומערבבים.

בקערה מערבבים את משקה האורז-קוקוס ומשקה השקדים עם השמן לתערובת אחידה.

מערבבים עם תערובת הביצים בעזרת מקצף חשמלי.

מוסיפים את יתרת תערובת הקמח בהדרגה.

בוחשים היטב עד לערבוב של כל החומרים.

בוזקים קמח על 125 גרם מפירות היער.

מנערים מעט את הפירות להסרת עודפי קמח, ומוסיפים לתערובת תוך ערבוב עדין.

יוצקים את התערובת לתבנית עוגה מרופדת בנייר אפייה.

מפזרים את יתרת פירות היער (75 גרם) על פני העוגה.

בעזרת אצבע דוחפים מעט כל פרי בעדינות לתוך העוגה.

מאבקים את פני העוגה בסוכר.

אופים במשך כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.

בודקים בעזרת קיסם שהעוגה אפויה.

מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים להתקרר על משטח






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה