פאי סמורס עם עוגיות קוקיס ומרנג חרוך

חברת כרמית מציעה מתכון לקינוח לשולחן ראש השנה שלוקח פאי סמורס אמריקאי – קינוח שאוכלים סביב המדורה וכולל מרשמלו צלוי באש בין שני ביסקוויטים שעליהם קוביית שוקולד. כאן יש וריאציה עם עוגיות מיני קוקיס שוקולד צ'יפס ומרנג חרוך

מרתיחים את השמנת עם הדבש. מוזגים מעל השוקולד והחמאה המונחים בקערה חסינת חום. צילום אנטולי מיכאלו

רכיבים להכנת הפאי

תבנית עגולה בקוטר 24

לתחתית

4 כוסות עוגיות כמו מיני קוקיס שוקולד צ'יפס

70 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה

טוחנים את החומרים יחד במעבד מזון.

מרפדים תחתית תבנית פאי.

מקפיאים לפחות 10 דקות.

צילום אנטולי מיכאלו

למלית שוקולד

20 גרם דבש (כף אחת)

70 גרם חמאה (5 כפות)

170 גרם שוקולד מריר כמו אגו 60% מוצקי קקאו

190 גרם שמנת מתוקה (3/4 חבילה)

אופן ההכנה

מרתיחים את השמנת עם הדבש.

מוזגים מעל השוקולד והחמאה המונחים בקערה חסינת חום.

מחכים דקה ומערבבים בעזרת לקקן עד קבלת קרם חלק ואחיד.

מוזגים לתחתית הפאי שהכנו.

מניחים במקרר להתייצבות כ- 30 דקות.

חומרים למרנג חרוך

250 גרם חלבון ביצה (כ-6-7 ביצים)

קורט מלח

300 גרם סוכר (1/2 1 כוסות)

אופן ההכנה

מעל בן מארי טורפים את החלבונים, המלח והסוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין.

מעבירים למיקסר עם וו הקצפה.

מקציפים כ-5 דקות עד שמתקבל מרנג יציב מאוד.

מפזרים על הפאי ושורפים את המרנג עם ברנר.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה