רכיבים
2 תפוחים ירוקים מזן גרנד סמית, מקולפים ללא הליבה, חתוכים לקוביות קטנות
2 כפות קמח שקדים
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
½ כפית קינמון
½ כוס חלב דל שומן או משקה סויה או שקדים או שיבולת שועל
2 ביצים
1 פקק תרכיז משקה אלוורה כמו של הרבלייף (פרווה)
דבש להגשה
הצעת העשרה בחלבון
רצוי להעשיר בחלבון
7 כפות מדידה אבקת פורמולה 1 בטעם וניל כשר למהדרין הרבלייף (פרווה)
2 כפות מדידה אבקת חלבון הרבלייף (חלבי)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית קפיצית בקוטר 20 ס״מ ומרפדים בנייר אפייה.
מניחים בקערה אבקת פורמולה 1 וניל, אבקת חלבון, אבקת אפייה, קמח שקדים, קורט מלח וקינמון.
מערבבים היטב.
בקערה נפרדת מניחים את החלב, הביצים ותרכיז משקה האלוורה.
מערבבים היטב.
מוסיפים את התערובת היבשה לבלילה.
מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מקפלים פנימה את קוביות התפוחים.
מעבירים את התערובת לתבנית ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
אופים 25-30 דקות עד להזהבה.
העוגה מוכנה כשמחדירים קיסם למרכז ויוצא יבש.
מחלצים את העוגה מהתבנית ומצננים על גבי רשת.
לפני ההגשה יוצקים מעט דבש מעל העוגה.