חומרים
לרוטב
1 ראש שום
½ דלעת
שמן זית
מלח, פלפל
20 גרם חמאה (כף גדושה)
150 גרם גבינת מסקרפונה
80 גרם גבינת פרמזן מגוררת
רוזמרין
מצקת אחת של מי הפסטה המבושלת
לפסטה
400 גר' פסטה מסוג פטוצ'יני
מים
מלח, פלפל
להגשה
פתיתי פרמזן
פרחים אכילים
רוזמרין

אופן ההכנה
חוצים את ראש השום לשניים.
מקלפים וחותכים את הדלעת לקוביות.
מניחים את הדלעת והשום בתבנית אפייה.
מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.
צולים בתנור בחום של 190 מעלות במשך 40 דקות.
בינתיים מבשלים את הפסטה במי מלח רותחים למשך הזמן המצוין על האריזה.
מסננים אך שומרים כמצקת אחת של מי הבישול לרוטב.
מוסיפים למים אלה מעט שמן זית.
במעבד מזון שמים שום ודלעת צלויים, חמאה, שתי הגבינות, רוזמרין ומי הבישול מהפסטה.
טוחנים עד לאיחוד מלא של כל החומרים לרוטב חלק.
מאחדים את הרוטב עם הפסטה.
מצלחתים בצלחת עמוקה.
מקשטים בפלפל, פתיתי פרמזן, פרחים אכילים ועלי רוזמרין.