חומרים
מים, מלח, פלפל
200 גרם פסטה מסוג 'פרפלה' (פרפרים)
3 וחצי כפות שמן זית
1/3 כוס גבינת פרמזן טבעונית או רגילה מגוררת
1 כפית עשבי תיבול לבחירה
למטבל
1 בצל
שמן זית
פחית (400 גרם) עגבניות קלופות
מלח, פלפל, אורגנו
2 כפות דבש
1 כף מטבוחה
אופן ההכנה
בסיר גדול, מביאים מים לרתיחה.
מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
מסננים ומניחים בקערה.
מוסיפים מלח, פלפל, 3 וחצי כפות שמן זית, גבינת פרמזן ועשבי התיבול.
מערבבים היטב לפיזור אחיד בפסטה.
על תבנית אפייה מרופדת מפזרים את הפסטה המתובלת.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
אופים במשך 15-20 דקות או עד שהפסטה הופכת לקריספית.
הכנת הרוטב
קוצצים את הבצל ומטגנים קלות בסיר בינוני עם שמן זית על אש בינונית.
כשהבצל מזהיב מוסיפים את העגבניות הקלופות חתוכות לרבעים.
מוסיפים את כף המטבוחה עם מלח, פלפל, אורגנו ודבש.
מבשלים על אש נמוכה-בינונית במשך 20 דקות.
טוחנים במעבד מזון אם מעוניינים במרקם חלק ואחיד.
מגישים את הרוטב לצד הצ'יפס.
מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה