פיצה טבעונית

יצרנית הגבינות הטבעוניות משומשו מציעה מתכון מיוחד לפיצה טבעונית משפחתית גדולה תוך שימוש בגבינה טבעונית מגורדת לפיצה ואפייה. הפיצה מתאימה כארוחת ערב או באירוח משפחה או חברים

מורחים על בסיס הבצק את הרוטב. מפזרים מגורדת לפיצה כמו של משומשו ואת התוספות שאוהבים. צילום אביתר ניסן
מורחים על בסיס הבצק את הרוטב. מפזרים מגורדת לפיצה כמו של משומשו ואת התוספות שאוהבים. צילום אביתר ניסן

חומרים

300 גרם מגורדת לפיצה ואפייה כמו של משומשו

200 גרם תוספות כמו פטריות, זיתים או תירס

לבצק

500 גרם קמח

2 כפיות שמרים יבשים

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

3 כפות שמן זית

1 ו-1/3 כוסות של מים פושרים

לרוטב עגבניות

3 עגבניות קלופות וקצוצות

5 שיני שום כתושות

1 צרור בזיליקום טרי

1/2 כפית סוכר

1 כפית מלח

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית אורגנו יבש

צילום אביתר ניסן
צילום אביתר ניסן

אופן ההכנה

הכנת הבצק

מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר.

יוצרים גומה ויוצקים לתוכה את המים, השמן והמלח.

מתחילים ללוש.

מוסיפים תוך כדי לישה את שליש כוס המים עד שנוצר בצק גמיש.

יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות.

עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים למשך כחצי שעה.

לאחר התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות.

לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח.

מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.

הכנת הרוטב

מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום.

מבשלים כמה דקות .

מוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק

מסירים מהאש.

הכנת הפיצה ואפייה

מברישים בשמן זית את שולי הבצק.

מורחים על בסיס הבצק את הרוטב.

מפזרים מגורדת לפיצה כמו של משומשו ואת התוספות שאוהבים.

אופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד להשחמה.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה