פלפלונים במילוי סלט קינואה קיצי

מתכון של השפית הטבעונית אורי שביט עבור סוגת לבישול קינואה כך שתצא הכי טעימה ואוורירית וממנה מכינים סלט טאבולה קיצי טעים ומזין בתוספת ירקות ועשבי תיבול טריים

מעבירים את הקינואה שהתקררה לקערה. מוסיפים את יתר חומרי הסלט. טועמים ואם צריך מחזקים תיבול. צילום חגי לפלר

רכיבים  

כ-15 פלפלונים מתוקים צבעוניים
1 כוס קינואה כמו של סוגת

לסלט

1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה)
1-2 מלפפונים פריכים
1/2 בצל סגול קצוץ
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 שן שום כתושה
קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס

להגשה

טחינה גולמית או מוכנה
חופן גרעיני חמנייה

צילום חגי לפלר

אופן ההכנה

מתחילים בבישול הקינואה

מעבירים את גרגירי הקינואה למסננת דקה ושוטפים במי ברז.

אפשר גם להשרות 1-2 שעות בקערה עם מים ולסנן היטב.

אם מבשלים כמו פסטה

מרתיחים מים בסיר ומבשלים את הקינואה 10-15 דקות.

מוודאים שהגרגירים רכים אבל עדיין נגיסים.

מסננים היטב ומקררים לטמפרטורת החדר.

אם מבשלים כמו אורז

שמים את הקינואה בסיר ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מרתיחים שוב, מנמיכים את הלהבה ומכסים.

מבשלים כ-15 דקות עד שהנוזלים נעלמים והקינואה מתרככת.

מניחים להתקרר.

מכינים את הירקות

חוצים לאורך את המלפפונים, מרוקנים את הגרעינים בכפית ופורסים.

חוצים לאורך את הפלפלונים ומנקים מגרעינים.

אם הם לא יציבים על משטח העבודה מגלחים בסכין מעט מהתחתית ליצירת בסיס ישר.

מעבירים את הקינואה שהתקררה לקערה.

מוסיפים את יתר חומרי הסלט.

טועמים ואם צריך מחזקים תיבול.

ממלאים את הפלפלונים החצויים בסלט.

מזלפים מעליהם טחינה, מפזרים גרעינים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה