4 מנות
מרכיבים:
4 פלפלים אדומים קלויים, קלופים ונקיים מגרעינים
6 כפות גבינת עזים למריחה
2 כפיות עירית קצוצה דק
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
לקרם חצילים:
1 חציל גדול שרוף על להבה ומקורר אך לא מקולף
1 שן שום
4 כפות שמן זית
לקרם עגבניות:
2 עגבניות גדולות ובשלות מגולענות וחתוכות גס
1 כף אגוזי מלך קלויים
4 כפות שמן זית
1 כפית סוכר
מלח לתיבול
12 צנוניות קטנות
אופן ההכנה:
במעבד מזון טוחנים את החציל השרוף על קלפתו עם השום והשמן זית, עד שמתקבל קרם שחור וחלק. מתבלים במלח.
בקערה מערבבים את גבינת העזים עם העירית והבצל סגול, ומתבלים במלח, פורסים את הפלפלים ומניחים כף גדושה של מילוי גבינה במרכזם.
מקפלים את השוליים מעל הגבינה כך שהפלפל נראה שלם
במעבד מזון נקי טוחנים את העגבניות עם אגוזי המלך, ומזליפים את שמן הזית תוך כדי טחינה. מתבלים בסוכר ומלח.
מסדרים במרכז כל צלחת כף גדושה של ממרח חצילים.
מעליו מניחים פלפל ומזלפים את קרם העגבניות.
מקשטים עם מעט עירית קצוצה ו-3 צנוניות לכל מנה.