רכיבים
250 גרם ספגטי
1 בצל
2 שיני שום
350 גרם דלעת
200 מ"ל בירה
10 עלי בזיליקום
50 גרם אגוזי פקאן
20 מ"ל סירופ אגבה
שמן זית
קורט צ'ילי
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
מקלפים וקוצצים שום ובצל.
מחממים שמן זית במחבת.
מערבבים בצל ושום עם קורט מלח עד השחמה.
מוסיפים דלעת קלופה חתוכה לקוביות.
מערבבים ומוסיפים בירה.
מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה עד שהדלעת רכה ונימוחה.
מסירים מהאש.
מוסיפים עלי בזיליקום וטוחנים במערבל חשמלי.
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
מרתיחים פסטה במים עם מלח למידת עשייה אל דנטה.
מסננים ושומרים מעט מהמים הרותחים להמשך.
מניחים את הרוטב בתבנית.
מוסיפים מעט ממי הפסטה ששמרנו קודם לכן ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפסטה ומערבבים עד שהכול מתאחד היטב.
קירמול אגוזי הפקאן
מניחים אותם במחבת חמה ומערבבים – אחרת הם יישרפו.
מוסיפים סירופ אגבה וצ'ילי
מבשלים מספר דקות.
מניחים על נייר אפייה עד שהקרמל מתקשה.
הגשה
מגישים את הפסטה ברוטב עם פקאן ופלפל שחור גרוס טרי.
אם רוצים אפשר להוסיף מספר עלי בזיליקום מטוגנים.
מתכונים נוספים בעמוד הפייסבוק של החברה