פסטה ברוטב שמנת בטטות ופסטו

מצרכים: 1 חבילה (500 גר') פסטה מסוג "פנה"שמן זית לטיגון 25 גר' חמאה 2 בטטות בינוניות שטופות וקלופות- חתוכות לקוביות 1 על 1 ס"מ1 בצל קצוץ דק ¼ כוס יין לבן יבש 1 כף שבבי שום – בני דרום1 צנצנת מעדן פסטו בזיליקום ואגוזים – בני דרום 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול2 כפות עירית קצוצה לקישוט ½ כוס גבינת רוקפור מגורדתמלח, פלפל לבן, ½ כפית אגוז מוסקט אופן ההכנה: מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה". במקביל מחמים חמאה ושמן זית במחבת, ומטגנים בצל עד להזהבה.מוסיפים את הבטטות ומטגנים כ- 5 דק' בחום נמוך, מוסיפים יין ומערבבים כדקה. מוסיפים את השום והפסטו ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב. מכניסים את השמנת המתוקה, מערבבים ומגיעים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות על מנת שהשמנת תסמיך מעט. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים. מערבבים פנימה את הרוקפור ובוחשים מספר פעמים.להגשה: מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים עירית קצוצה מעל.

מצרכים:
1 חבילה (500 גר') פסטה מסוג "פנה"
שמן זית לטיגון
25 גר' חמאה
2 בטטות בינוניות שטופות וקלופות- חתוכות לקוביות 1 על 1 ס"מ
1 בצל קצוץ דק
¼ כוס יין לבן יבש
1 כף שבבי שום – בני דרום
1 צנצנת מעדן פסטו בזיליקום ואגוזים – בני דרום
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
2 כפות עירית קצוצה לקישוט
½ כוס גבינת רוקפור מגורדת
מלח, פלפל לבן, ½ כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה". במקביל מחמים חמאה ושמן זית במחבת, ומטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים את הבטטות ומטגנים כ- 5 דק' בחום נמוך, מוסיפים יין ומערבבים כדקה. מוסיפים את השום והפסטו ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
מכניסים את השמנת המתוקה, מערבבים ומגיעים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות על מנת שהשמנת תסמיך מעט.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.
מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים.
מערבבים פנימה את הרוקפור ובוחשים מספר פעמים.

להגשה:
מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים עירית קצוצה מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר