מצרכים:
1 חבילה (500 גר') פסטה מסוג "פנה"
שמן זית לטיגון
25 גר' חמאה
2 בטטות בינוניות שטופות וקלופות- חתוכות לקוביות 1 על 1 ס"מ
1 בצל קצוץ דק
¼ כוס יין לבן יבש
1 כף שבבי שום – בני דרום
1 צנצנת מעדן פסטו בזיליקום ואגוזים – בני דרום
1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
2 כפות עירית קצוצה לקישוט
½ כוס גבינת רוקפור מגורדת
מלח, פלפל לבן, ½ כפית אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
מבשלים את הפסטה לדרגת "אל דנטה". במקביל מחמים חמאה ושמן זית במחבת, ומטגנים בצל עד להזהבה.
מוסיפים את הבטטות ומטגנים כ- 5 דק' בחום נמוך, מוסיפים יין ומערבבים כדקה. מוסיפים את השום והפסטו ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
מכניסים את השמנת המתוקה, מערבבים ומגיעים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות על מנת שהשמנת תסמיך מעט.
מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול.
מסננים את הפסטה, מוסיפים לרוטב ומערבבים.
מערבבים פנימה את הרוקפור ובוחשים מספר פעמים.
להגשה:
מעבירים לכלי הגשה, ומפזרים עירית קצוצה מעל.