פפדרלה עם צלי בקר בבישול ארוך

עם בוא חגי תשרי ושולחנות החג המיוחדים מציע מותג ברילה מתכון שיעשיר כל שולחן חגכשאל פסטת הפפדרלה מצטרף צלי בקר שעבר בישול ארוך עם יין אדום

מבשלים את הפפרדלה ומערבבים עם הרוטב החם והבשר המפורר ומגישים. צילום אנטולי מיכאלו

מצרכים

500 גרם פסטה פפרדלה כמו של ברילה

1/2 1 ק"ג נתח כתף בקר חתוך לקוביות (אפשר להשתמש גם בשפונדרה או פאלש-פילה)

מלח

פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן זית

2  בצלים קצוצים גס

1  ראש סלרי קלוף וחתוך לקוביות

4  גזרים קלופים וחתוכים לטבעות

10 שיני שום שלמות

2  גבעולי טימין

2  עלי דפנה

2  כוסות יין אדום

צילום אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

מחממים את השמן בסיר רחב וגדול (רצוי סיר מברזל יצוק שיכול להיכנס לתנור),.

מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל.

מטגנים את נתחי הבקר כמה דקות מכל צד עד שמשחימים.

מוציאים ושומרים בצד.

מוסיפים לסיר את הבצל, הסלרי והגזר.

מטגנים כמה דקות עד שהירקות מתרככים והבצל זהוב.

מחזירים לסיר את הבשר.

מוסיפים את שיני השום, הטימין ועלי הדפנה

יוצקים את היין כך שרק יכסה את הרכיבים (אם חסר, מוסיפים עוד קצת יין או מים).

מביאים לרתיחה.

מכסים, מעבירים לאש נמוכה ומבשלים 3 שעות עד שהבשר רך.

ניתן גם להכניס את הסיר לתנור ולאפות במשך 3 שעות בטמפרטורה של 150 מעלות.

בסיום הבישול מפוררים את הבשר בתוך הרוטב בעזרת מזלג.

מבשלים עוד 10 דקות.

מבשלים את הפפרדלה לפי ההוראות על האריזה.

מערבבים את הפסטה עם הרוטב החם והבשר המפורר ומגישים.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה