קרפצ'יו סלק

מתכון של גילת רוה אור על בסיס סלק חי לתנו לחיות לחיות שמחזירים את שבועות למקורות ושמים את פירות הביכורים במרכז השולחן

יוצקים מעט מהרוטב על הסלק ומפזרים גרגרי רימון או עדשים שחורות מונבטות, ומעט אבקת לימון פרסי טחון
יוצקים מעט מהרוטב על הסלק ומפזרים גרגרי רימון או עדשים שחורות מונבטות, ומעט אבקת לימון פרסי טחון. צילום שגית פרידמן הלל

הסלק הוא ירק בעל סגולות ומעלות רבות. הבטאלאינים – הרכיבים שנותנים לסלק את צבעו האדום והמיוחד, הם בעלי תכונות נוגדות חמצון ונוגדות דלקת. רכיבים אלו נמצאים גם בירקות אחרים, אך בסלק הם בכמות גבוהה יותר. לפיגמנטים שבסלק יש יכולת להאט צמיחת תאים סרטניים במקומות שונים בגוף. הסלק עשוי לעזור בבעיות זיכרון. כדי לשמור על ערכיו התזונתיים הרבים מומלץ לבשלו זמן קצר בלבד, או אפילו יותר טוב לאוכלו חי. במתכון הנוכחי אנו משתמשים בסלק חי ונהנים מכל מעלותיו וסגולותיו.

מצרכים

1 סלק טרי

חצי מלון כתום פרוס לפרוסות דקות

אבוקדו פרוסות לפרוסות (לא הכרחי)

אופן ההכנה

פורסים את הסלק לפרוסות דקות דקות (כ-2  מ"מ).

מכינים רוטב משמן זית, מלח ולימון לפי הטעם.

כשעה לפני ההגשה מסדרים את הסלק  על צלחת הגשה שטוחה.

יוצקים מעט מהרוטב על הסלק ומפזרים גרגרי רימון או עדשים שחורות מונבטות, ומעט אבקת לימון פרסי טחון.

 

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה