רוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזה

מעמידים את הקנלוני הקפואים החצויים במעגלים צפופים על הרוטב. מכניסים לתנור לכ-25 דקות. מפזרים גבינת גרוייר ואופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת. צילום רונן מנגן
Rotolo באיטלקית פירושו גליל. הכוונה ברוב המקרים לגלילי פסטה ממולאים ואפויים ברוטב. רשת טיב טעם מציעה לרגל חג השבועות מתכון להכנת רוטולו תרד וגבינות ברוטב רוזה – מאפה שישאיר רושם בשולחן החג במינימום מאמץ

מצרכים ל-8-6 מנות

1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות

3 שיני שום כתושות

1 גבעול מרווה

מלח ופלפל שחור גרוס

1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה

2 חבילות (1 ק"ג) קנלוני ריקוטה ותרד קפואים כמו של Surgital

50 גרם גבינת גרוייר שווייצרית

צילום רונן מנגן

אופן ההכנה

בסיר בינוני מביאים לרתיחה עגבניות מרוסקות, שום כתוש, מרווה, מלח ופלפל.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 10 דקות נוספות עד צמצום הרוטב וריכוז הטעמים.

מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים שוב לרתיחה.

מבשלים כ- 5 דקות ללא כיסוי עד קבלת רוטב קטיפתי.

בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

יוצקים את הרוטב לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.

חוצים את הקנלוני הקפואים.

מעמידים אותם במעגלים צפופים על הרוטב.

מכניסים לתנור למשך כ- 25 דקות.

מפזרים גבינת גרוייר ואופים עוד 10 דקות עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.

מגישים מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר