fbpx

רוסט שייטל עם סלקים צבעוניים

סוגרים את הנתח מכל הצדדים עד שמשחים מאוד. מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני – 180 מעלות. צולים במשך כ-90 דקות ובינתיים צולים את הסלקים. צילום גל בן זאב
מתכון של מאיה דארין, שפית ועיתונאית אוכל, עבור סולתם. צילום גל בן זאב
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

חומרים לסוטאז׳ בקוטר 32 ס״מ

נתח שייטל במשקל של כ-3 ק״ג – נקי וקשור לרולדה עבה (לבקש מהקצב)

שמן זית לתיבול

מלח אטלנטי גם

פלפל שחור גרוס

½ כפית צ׳ילי גרוס

1 כף זרעי כוסברה כתושים

2 כפות אבקת שום יבש

לסלקים

2 קילו סלקים צבעוניים

צילום גל בן זאב

אופן ההכנה

צליית הבשר

מתבלים את הנתח בשמן זית.

מערבבים את כל התבלינים ומתבלים את הנתח מכל הצדדים.

מחממים סוטאז׳ על להבת הגז.

יוצקים מעט שמן זית.

סוגרים את הנתח מכל הצדדים עד שמשחים מאוד.

מעבירים לתנור שחומם מראש לחום בינוני – 180 מעלות.

צולים במשך כ- 90 דקות (החישוב הוא 30 דקות ל-1 קילוגרם בשר).

בינתיים צולים את הסלקים

מסדרים את הסלקים בתבנית תנור.

צולים בתנור בחום בינוני – 180 מעלות במשך כ-40 דקות עד שמתרככים, תלוי בגודל.

בעזרת חוד סכין קטנה מקלפים את הקליפה.

חוצים את הסלקים לחצאים או רבעים.

מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.

להגשה

מסדרים את הסלקים לצד הרוסט.

מגישים בליווי נוזלי הצלייה של הבשר.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר