ריזוטו עם פרמזן ועלי דפנה

החומרים:4 כוסות מרק עוף צח או מרק ירקות צח, רצוי מרק עשוי בבית2 כוסות אורז ריזוטו1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבשכ-50 גרם חמאה3 כפות שמן זית1 בצל יבש קטן או שאלוט, חתוך לחתיכות קטנות4-5 עלי דפנהכ-75 גרם גבינת פרמזן מגוררתמלח אופן ההכנה:מחממים את המרק בסיר גדול ומשאירים לרתוח על אש קטנה. במחבת גדולה שמים 2 כפות חמאה, 3 כפות שמן זית, את הבצל הקצוץ ועלי הדפנה.מבשלים על אש בינונית עד שהבצל הופך שקוף (לא חום). מוסיפים את האורז וממשיכים לבחוש במשל כ-2 דקות, עד שהאורז מתכסה בשמן והחמאה, והופך לשקוף למחצה. כאשר האורז נהייה שמנוני ושקוף למחצה, מוסיפים את היין ומבשלים במשך כ-2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהאורז סופג את מרבית היין. מוסיפים מצקת מלאה במרק ומערבבים בהתמדה עד שהנוזלים נספגים. מנמיכים את האש כדי לשמור על רתיחה עדינה, וממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה. האורז חייב להיות מכוסה במרק במשך כל הזמן. ממשיכים להוסיף מצקות עם מרק רותח, מערבבים וטועמים מפעם לפעם, עד אשר האורז מתרכך אך עדיין מורגש בשיניים (אל דנטה) – סה"כ כ-15 עד 20 דקות. מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את שארית החמאה ואת גבינת הפרמזן. מכסים ומניחים לעמוד בצד (לא על האש) במשך כ-2 דקות. מתבלים במלח, מסלקים את עלי הדפנה ומגישים מייד. www.giacommo.net

החומרים:
4 כוסות מרק עוף צח או מרק ירקות צח, רצוי מרק עשוי בבית
2 כוסות אורז ריזוטו
1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש
כ-50 גרם חמאה
3 כפות שמן זית
1 בצל יבש קטן או שאלוט, חתוך לחתיכות קטנות
4-5 עלי דפנה
כ-75 גרם גבינת פרמזן מגוררת
מלח

אופן ההכנה:
מחממים את המרק בסיר גדול ומשאירים לרתוח על אש קטנה.
במחבת גדולה שמים 2 כפות חמאה, 3 כפות שמן זית, את הבצל הקצוץ ועלי הדפנה.
מבשלים על אש בינונית עד שהבצל הופך שקוף (לא חום).
מוסיפים את האורז וממשיכים לבחוש במשל כ-2 דקות, עד שהאורז מתכסה בשמן והחמאה, והופך לשקוף למחצה.
כאשר האורז נהייה שמנוני ושקוף למחצה, מוסיפים את היין ומבשלים במשך כ-2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהאורז סופג את מרבית היין.
מוסיפים מצקת מלאה במרק ומערבבים בהתמדה עד שהנוזלים נספגים.
מנמיכים את האש כדי לשמור על רתיחה עדינה, וממשיכים לבשל, תוך כדי בחישה. האורז חייב להיות מכוסה במרק במשך כל הזמן.
ממשיכים להוסיף מצקות עם מרק רותח, מערבבים וטועמים מפעם לפעם, עד אשר האורז מתרכך אך עדיין מורגש בשיניים (אל דנטה) – סה"כ כ-15 עד 20 דקות.
מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים את שארית החמאה ואת גבינת הפרמזן.
מכסים ומניחים לעמוד בצד (לא על האש) במשך כ-2 דקות.
מתבלים במלח, מסלקים את עלי הדפנה ומגישים מייד.


www.giacommo.net

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר