אוזני המן מופחתות קלוריות

מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים 12-15 דקות עד שאוזני ההמן מזהיבות מעט. מצננים ומעבירים לכלי הגשה
תמר ידין – דיאטנית קלינית יועצת לחברת הרבלייף, מציעה מתכון לאוזני המן מופחתות קלוריות במילוי שוקולד מריר ועם קוקוס. ערכים תזונתיים (ליחידת אוזן המן): 107 קק"ל, חלבון: 3 גרם, פחמימה: 8.5 גרם, שומנים: 8.5 גרם

מצרכים לבצק עבור כ-20 אוזני המן

75 גרם חמאה

1/4 כוס סוכר או ½ כפית סטיביה

1 כף שמנת מתוקה – אם ממירים בשמנת דלת שומן אז כף וחצי

1 ביצה בגודל בינוני

1 כוס קמח מלא תופח או קמח מכוסמין מלא

1/4 שקית אבקת אפייה

מצרכים למלית שוקולד מריר

100 גרם שוקולד מריר- רצוי 80% מוצקי קקאו ומעלה

1/4 כוס אגוזי מלך

1/4 כוס קרם קוקוס

1 כף אייריש קרים – אופציונלי

מלח לפי טעם

אופן  ההכנה

מערבבים בקערה למיקסר את החמאה והסוכר או הסטיביה, כשמדי פעם מנקים את דפנות הקערה.

כשנוצרת מחית מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב.

לאחר שהביצה משתלבת מערבבים פנימה לקערה את הקוקוס והשמנת המתוקה.

מוסיפים למחית את הקמח ואבקת האפייה.

מערבבים מספר שניות עד היווצרות בצק משודרג.

עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל- 60 דקות.

בינתיים מכינים את מלית השוקולד המריר

ממיסים במיקרוגל בקערה מתאימה את השוקולד המריר וקרם הקוקוס.

מוסיפים אייריש קרים ומלח.

לאחר צינון של מספר דקות מוסיפים למלית אגוזי מלך.

מכניסים למקרר ל- 60 דקות.

כשמוכן מכניסים לשקית זילוף (ניתן להשתמש בשקית ניילון רגילה ולהכין אותה עם חור מתאים לזילוף).

הכנת אוזני ההמן

מוציאים את הבצק מהמקרר.

מרדדים אותו על משטח עבודה מקומח לעובי של כ-1/2 ס"מ.

יוצרים צורת אוזן המן עם עיגול בקוטר כ-6 ס"מ למילוי השוקולד.

ממלאים את העיגול במלית השוקולד המריר בעזרת שקית הזילוף ומעצבים את אוזן ההמן.

בינתיים מחממים תנור ל- 180 מעלות.

אופים 12-15 דקות עד שאוזני ההמן מזהיבות מעט.

מצננים ומעבירים לכלי הגשה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר